Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λιγνάδης μηνύσεις: “Με βίασε λιπόθυμο και με απείλησε”- Η “απάντηση” του Κούγια
ΝΕΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΓΝΑΣΗ

Λιγνάδης μηνύσεις: “Με βίασε λιπόθυμο και με απείλησε”- Η “απάντηση” του Κούγια

Λιγνάδης μηνύσεις: Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά και τη νέα μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για το αδίκημα του βιασμού.

Νέα τροπή μετά την παραδοχή του Γρηγοριάδη στην υπόθεση του Λιγνάδη με μία ακόμη μήνυση για βιασμό κατά του ηθοποιού. Με τις απειλές ότι εάν μιλήσει θα ισχυριστεί ότι αποπειράθηκε να τον ληστέψει και θα τον κλείσει φυλακή, ο Δημήτρης Λιγνάδης φέρεται να κρατούσε κλειστό το στόμα ενός ακόμη θύματός του. Στη νέα μήνυση για βιασμό που κατατέθηκε σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου από έναν ενήλικα άνδρα περιγράφονται λεπτομερώς η γνωριμία, η σκηνή του βιασμού αλλά και οι μετέπειτα απειλές προς το θύμα ώστε να μην αποκαλύψει ή καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. Σύμφωνα με τη μήνυση, η οποία κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αναμένεται να συσχετισθεί με τη δικογραφία που ήδη χειρίζεται η 19η ανακρίτρια, το θύμα βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσα στο σπίτι το 2018 αφού προηγουμένως του προσέφερε αλκοόλ και ναρκωτικά με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Όπως αναφέρει ο μηνυτής, ο οποίος δεν έχει σχέση με το χώρο της υποκριτικής τέχνης γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη το Νοέμβριο του 2018. Ο τελευταίος, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη μήνυση προκειμένου να γίνει ελκυστικός εκθείαζε τον εαυτό του, το ταλέντο του, τις θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες είχε συμμετάσχει, ενώ επικαλείτο το ισχυρό και μεγάλο δίκτυο γνωριμιών του στο χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού. Έτσι υπήρξε και δεύτερη συνάντηση μεταξύ τους. Στη ανατριχιαστική περιγραφή του καταγγελόμενου βιασμού ο μηνυτής αναφέρει ότι ο ηθοποιός-σκηνοθέτης, στη δεύτερη αυτή συνάντηση, του προσέφερε ουίσκι και χασίς με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει τις αισθήσεις του. Όταν ξύπνησε διαπίστωσε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Λιγνάδης μηνύσεις: Οι περιγραφές

Ο βιασμός έγινε τέλη του 2018, ενώ όσα περιγράφει ο μηνυτής προκαλούν ανατριχίλα. Όπως καταγγέλλει το θύμα γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο. Ο κ. Λιγνάδης τον κάλεσε στο σπίτι του. Την πρώτη φορά δεν έγινε τίποτα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο σκηνοθέτης τον κάλεσε και δεύτερη φορά, λίγες μέρες μετά. Εκεί, όπως λέει ο μηνυτής, του προσέφερε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις. Όταν συνήλθε κατάλαβε ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Σύμφωνα πάντα με το MEGA, ακολούθησε ένα έντονο φραστικό επεισόδιο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης του είπε ότι αν τολμήσει και αποκαλύψει οτιδήποτε θα πει στην αστυνομία ότι επιχείρησε να τον κλέψει. Δηλαδή ότι θα βρει μια απλή λύση για να μην προχωρήσει το θύμα σε καταγγελία και αποκαλύψεις. Μάλιστα, εφόσον αληθεύει, πρόκειται για την ίδια τακτική που είχε ακολουθήσει ο κ. Λιγνάδης και με τη 40χρονη γυναίκα, η οποία κατάλαβε την αρρωστημένη δράση του και απείλησε να τον καταγγείλει στην αστυνομία, με αποτέλεσμα εκείνος -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- να την απειλήσει ότι αν μιλήσει θα της «τινάξει τα μυαλά στον αέρα».

Λιγνάδης μηνύσεις: Η αντίδραση του Λιγνάδη

Μετά την κατάθεση της νέας μήνυσης ο δικηγόρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για «ψευδομηνυτή». «Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας και προσέθετε: «Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη.

Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη». Πλέον, η εισαγγελία καλείται να αποτιμήσει ποινικά τα όσα αναφέρονται στη νέα μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη και να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης εναντίον του ή όχι.

Λιγνάδης μηνύσεις: Νέες έρευνες

Εξελίξεις ωστόσο αναμένονται τις επόμενες ημέρες και στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται για άλλους πρωταγωνιστές του θεάτρου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ήδη, στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών άρχω έχει μπει γνωστός ηθοποιός, ο οποίος έχει στρέψει τα «φώτα» πάνω του λόγω των καταγγελιών που υπήρξαν για συμπεριφορές που προσέβαλαν τη γενετήσια ελευθερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους φακέλους που παραδόθηκαν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, υπάρχουν τουλάχιστον δυο καταγγελίες που στοιχειοθετούν κακουργηματικές πράξεις. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, σε πρώτο στάδιο αναμένεται να κληθούν τα πρόσωπα που έχουν προβεί στις καταγγελίες, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να τις επιβεβαιώσουν και πιθανότατα κι άλλοι μάρτυρες που μπορούν να εισφέρουν στοιχεία στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.

Τα αιτήματα Κούγια και η επίσκεψη στην Τρίπολη

Την στιγμή που ο Δημήτρης Λιγνάδης παραμένει στις φυλακές της Τρίπολης σε «εξαιρετική κατάσταση», όπως είπε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας που τον επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, τα νέα αιτήματα για την υπεράσπισή του διατηρούν το πολύκροτο θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας. «Το πρώτο πρόσωπο που έχει ανάγκη, εκτός από τους στενούς συγγενείς, είναι ο δικηγόρος του. Εγώ τηρώ αυτήν την ηθική και δεοντολογική υποχρέωση και για αυτό το λόγο ποτέ δεν εγκατέλειψα κάποιον» δήλωσε ο κ. Κούγιας έξω από τις φυλακές Τρίπολης, αποκαλύπτοντας εκείνη τη στιγμή ότι είχε λάβει 4 ανακριτικές πράξεις με τις οποίες του γνωστοποιήθηκε η προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη.

«Είμαι ευτυχής που θα γίνει αυτή η έρευνα αλλά δεν γνωρίζω πως θα γίνει, αφού ο κ. Λιγνάδης είναι στη φυλακή της Τρίπολης. Θα ειδοποιήσω τώρα και τον αδελφό του. Εμείς είμαστε με τον κ. Λιγνάδη έτοιμοι να διευκολύνουμε την δικαιοσύνη σε ο,τι θέλει και πολύ φοβάμαι θα εκτεθούν ακόμα περισσότερο και αυτοί που οργάνωσαν αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος του» είπε ο συνήγορος του κ. Λιγνάδη. Ωστόσο, μια ώρα αργότερα με δύο αιτήματά του ζήτησε από την ανακρίτρια να μην διενεργηθεί η έρευνα την χθεσινή ημέρα, αλλά να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία έπειτα από συνεννόηση μαζί του.

Στο δεύτερο αίτημα προς την ανακρίτρια, ο συνήγορος του σκηνοθέτη την χαρακτηρίζει «προκατειλημμένη» και αναφέρει: «Τα νόμιμα αιτήματά μου θα πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να ικανοποιηθούν, όπως επιτάσσει η νομολογία του ΕΔΔΑ, στο οποίο θα προσφύγουμε, Εσείς πράττετε το εντελώς αντίθετο, αποδεικνύοντας την προκατάληψή Σας, καθώς διενεργείτε ανακριτικές πράξεις που Σας υποδεικνύουν οι καταγγέλλοντες, αγνοώντας την ικανοποίηση των ανακριτικών πράξεων που αιτείται ο εντολέας μου δι’ εμου».

Δείτε ακόμη:

Η βρετανική μετάλλαξη σαρώνει τη χώρα – Παράταση lockdown και μετά τις 16 Μαρτίου
99 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες
«Ελπίζουμε σε αποκλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα» – Τι δείχνουν τα λύματα στην Αττική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις