Κουφοντίνας υγεία: Έκτακτη ανακοίνωση από το νοσοκομείο Λαμίας

ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας υγεία: Έκτακτη ανακοίνωση από το νοσοκομείο Λαμίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Anisa Ntaouti

Κουφοντίνας υγεία: Σε κακή κατάσταση ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο νοσοκομείο της Λαμίας.

05.03.2021 | 15:37

Ο απεργός πείνας και καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας , παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες ώρες είχε εμφανιστεί η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα στο MEGΑ και δήλωσε ότι η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει.

Κουφοντίνας υγεία: Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της». Υπενθυμίζεται πως χθες απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα για «διακοπή ή αναβολή εκτίσης της ποινής του», εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του από την πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας, με βασικό αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθένειας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση» τόνισε η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Λαμίας.  Νωρίτερα και η εισαγγελέας επικαλούμενη ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα συνίσταται σε δική του επιλογή, ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του πολυισοβίτη.

Τσιάρας για Κουφοντίνα

Αποστάσεις θέλησε να πάρει από την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, η υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή και δεν θέλει να τοποθετηθεί σε θέματα που αφορούν επιμέρους ζητήματα. Ωστόσο, μιλώντας για την υπεράσπιση του Κουφοντίνα, ο κ. Τσιάρας, σημείωσε πως η κυρία Κούρτοβικ θα έπρεπε να δει καλύτερα τη νομοθεσία, «άλλαξε γραμμή πλεύσης, άλλα έλεγε στην αρχή και μετά αναγκάστηκε να ανασκευάσει τη θέση της σε όσα ζητούσε την πρώτη φορά». Επιπλέον, υπογράμμισε πως το Κράτος Δικαίου δεν μπορεί να εκβιάζεται.

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή προκαλείται από τον ίδιο (τον Κουφοντίνα)». Σημείωσε δε, πως όλα έχουν απαντηθεί αρμοδίως από τη γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου. Πρόσθεσε επιπλέον, ότι οι φυλακές Κορυδαλλού έχουν πάψει να υποδέχονται βαρυποινίτες, ενώ και για λόγους πανδημίας διώχνουν κόσμο δεν δέχονται. «Θα αποφασίσει η δικαιοσύνη», κατέληξε για το θέμα αυτό.

Ιωάννα Κούρτοβικ Η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας

Νωρίτερα, η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα δήλωσε στο MEGΑ δήλωσε ότι η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει και έκανε λόγο για προσκόμματα και εμπόδια από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) όσον αφορά την μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού. “Η ΚΕΜ είναι η κ. Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κ. Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη” σημείωσε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αίτησή μας απορρίφθηκε

Παράλληλα, υποστήριξε, ότι οι αιτήσεις που η υπέβαλε η ίδια με τον κ. Σοφό στο δικαστήριο “εισάγονται με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που εμείς επισημάναμε. Εμείς προτείναμε διάταξη αναβολής ποινής, η εισαγγελέας την εισήγαγε ως αίτημα διακοπής ποινής. Η αίτησή μας απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής”. Σύμφωνα με την Ιωάννα Κούρτοβικ “η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας και τον εξωθεί σε αυτό. Αυτόχειρας είναι, μόνος του τα κάνει, δεν ενδιαφέρει την πολιτεία αν κάποιος πεθαίνει γιατί διαμαρτύρεται για τη μη εφαρμογή νόμου”.

Δείτε την τοποθέτησή της κ. Κούρτοβικ από το 20ο λεπτό.

Δείτε ακόμη:

Μικρή μείωση στα κρούσματα σήμερα – Αγωνία για την Αττική
Απίστευτη Κούρτοβικ: Ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να είναι στο ίδιο κελί με καπνιστές – Είναι αντικαπνιστής
«Από θαύμα γλίτωσαν σπίτια στα Μετέωρα μετά την αποκόλληση βράχων»
Exit mobile version