Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Κοκαΐνη μπανάνες: «Βροχή» οι αποστολές από το Εκουαδόρ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Κοκαΐνη μπανάνες: «Βροχή» οι αποστολές από το Εκουαδόρ

Κοκαΐνη μπανάνες: Η δεύτερη φορά από τις 9 Φεβρουαρίου που ανακαλύπτεται αποστολή κοκαΐνης από το ίδιο καρτέλ.

Η D.E.A., η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, με γραφεία σε 64 χώρες του κόσμου και στην Αθήνα, οδήγησε με τις πληροφορίες της στην ανακάλυψη άνω των 99 κιλών από καθαρή κοκαΐνη σε φορτίο με μπανάνες, προέλευσης Εκουαδόρ. Η κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική ήταν κρυμμένη σε διπλά τοιχώματα ενός κοντέίνερ, το οποίο το καρτέλ του Εκουαδόρ είχε αποστείλει με πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόρθωσαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο, εντός του λιμένα του Πειραιά και να το θέσουν σε επιτήρηση».

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Έτσι, διενεργήθηκε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών του Τελωνείου Πειραιά. Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του εμπορευματοκιβωτίου, 90 συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 99 κιλών και 110 γραμμαρίων.

Κοκαΐνη

Κοκαΐνη μπανάνες: «Είδη τροφίμων»

«Το εμπορευματοκιβώτιο», προσθέτει η Αστυνομία «με δηλωθέν φορτίο “είδη τροφίμων”, είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει την 7-2-2021 από τον Λιμένα του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον Λιμένα του Πειραιά την 1-3-2021». Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών. Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες είκοσι ημέρες, που οι ελληνικές αρχές, κατάσχουν μεγάλη ποσότητα κοκαϊνης σε κοντέϊνερ στον Πειραιά με αποστολείς μέλη του καρτέλ. Στις 9 Φεβρουαρίου το Alphafreepress, έγραφε ότι «άνω από 33 κιλά κοκαίνης, προέλευσης Εκουαδόρ με τελικό προορισμό την Τουρκία… ξώκειλαν στο λιμάνι του Πειραιά!»

Κοκαΐνη μπανάνες: Πάντα σε μπανάνες

Η μεγάλη ποσότητα, υπενθυμίζεται, ήταν κρυμμένη μέσα σε κοντέϊνερ, το οποίο-ως συνήθως- ως νόμιμο φορτίο περιείχε μπανάνες! Οι «Ράμπο» του Σ.Δ.Ο.Ε εντόπισαν και δέσμευσαν προς έλεγχο μεγάλο αριθμό εμπορευματοκιβωτίων. «Από τον διενεργηθέντα έλεγχο», ανέφερε το Σ.Δ.Ο.Ε, τότε, «σε ένα εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο μετέφερε ως νόμιμο φορτίο μπανάνες, προερχόμενο από Εκουαδόρ με τελικό προορισμό την Τουρκία, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 28 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 33 κιλών και 885 γραμμαρίων». Το πλοίο στο οποίο φορτώθηκε το κιβώτιο, είχε αναχωρήσει στις 10-1-2021 από τον λιμένα του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε φθάσει στις 2-2-2021 στο λιμάνι του Πειραιά.

Κοκαΐνη μπανάνες: Το ίδιο καρτέλ

Η αποστολή του φορτίου της κοκαΐνης από το Εκουαδόρ, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, πραγματοποιήθηκε από το ίδιο καρτέλ που είχε αποστείλει παραμονές Χριστουγέννων του 2020, με πανομοιότυπο τρόπο και προορισμό τη χώρα μας, 35 κιλά κοκαΐνης. «Καρτέλ του Εκουαδόρ σε συνεργασία με Έλληνες συνεργάτες τους», έγραφε τότε το Alphafreepress «σκόπευαν να «ντύσουν» με παραισθήσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τόσο τη χώρα μας όσο ίσως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις