Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήκτες Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δράστες, πέταγαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα στη θάλασσα
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτες Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δράστες, πέταγαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα στη θάλασσα

Διαρρήκτες Θεσσαλονίκη: Συμμορία διαρρηκτών - ληστών «αναρριχητών» έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Τετραμελής συμμορία διαρρηκτών-ληστών, που δρούσε σε συνοικίες της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος των ληστρικών εισβολών σε διάφορους στόχους, παρέδιδαν στις φλόγες ή πετούσαν στη θάλασσα τα κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποιούσαν! Η Αστυνομία στη συμπρωτεύουσα, κάνει λόγο για διαρρήκτες-«αναρριχητές» αφού οι επτά από τις εισβολές σε διαμερίσματα, έγιναν με τη μέθοδο της αναρρίχησης, την οποία κάθε φορά πραγματοποιούσαν σαν ζογκλέρ, αψηφώντας τον κίνδυνο και για τους ίδιους.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τέλος, στη δράση της σπείρας των Ρομά, έδωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο της έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη ληστειών, διαρρήξεις οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. Αφού ταυτοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων, αλλά και ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πρωινές ώρες, οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε Εύοσμο και Κορδελιό και τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, οπότε και συνελήφθησαν.

ευρήματα

Από τον Αύγουστο του 2020

Πρόκειται, λέει η Αστυνομία, για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 24, 31, 35 και 35 ετών, οι οποίοι, όπως προκύπτει από την έρευνα, τουλάχιστον από τα μέσα Αυγούστου 2020, ενώθηκαν για την τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και δρώντας στις περιοχές Καλαμαριάς, Ωραιοκάστρου, Σίνδου, Ευκαρπίας, Χαριλάου και Τούμπας Θεσσαλονίκης διέπραξαν: Δύο ληστείες,  7 διαρρήξεις οικιών με τη μέθοδο της αναρρίχησης , 2 κλοπές οχημάτων και  6 κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Η Αστυνομία αναφέρει ακόμη ότι χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

Η προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και η διαφυγή τους από αυτούς μ’ ένα εκμισθωμένο και δύο κλεμμένα οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους.
Η κίνησή τους με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης όπως η χρησιμοποίηση, επικουρικά, δύο αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας δύο εκ των συλληφθέντων, ως προπομποί ή συνοδευτικά των “επιχειρησιακών” τους οχημάτων. Η αναρρίχηση σε μπαλκόνια διαμερισμάτων με σκοπό τη διάρρηξή τους και την αφαίρεση αντικειμένων από το εσωτερικό τους.

Αμάξι στην θάλασσα

Χρήματα, κοσμήματα, συσκευές

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ερευνάται η νομιμότητά της. Κατασχέθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία. Επίσης,  στην οικία του 24χρονου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά. Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 48.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εντοπισμό και άλλων παθόντων.

Αμάξι

Δείτε ακόμη:

99 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες
Ο «Ακύλας» βρήκε ηρωίνη σε παιδικό παιχνίδι και κουτί απορρυπαντικού! Βίντεο από την έρευνα 
Επεισοδιακή καταδίωξη “κυνηγών χαλκού” πετούσαν ρόδες, μέταλλα κατά αστυνομικών 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις