Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κούρτοβικ για Κουφοντίνα: «Ο Τσιάρας να διατάξει τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό»
ΕΛΛΑΔΑ

Κούρτοβικ για Κουφοντίνα: «Ο Τσιάρας να διατάξει τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό»

Κούρτοβικ για Κουφοντίνα: Σε μια ακόμα δήλωση προέβη η συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Σε μια ακόμα δήλωση προέβη η συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να παρέμβει και να διατάξει τη μεταγωγή Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό για λόγους…ασφάλειας του κράτους.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κούρτοβικ εξέθεσε τον συλλογισμό της σε εκδήλωση της ιστοσελίδας ThePressproject. «Να διατάξει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό. Ο νόμος του δίνει αυτή τη στιγμή αυτό το δικαίωμα. Για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας και δημόσιας τάξης. Έχουμε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης που, νομίζω, δεν μετράει αυτή τη στιγμή η πολιτειακή εξουσία. Δεν μετράει ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής», υπογράμμισε η γνωστή δικηγόρος.

Επί της ουσίας, η κ. Κούρτοβικ επικαλέστηκε τις πορείες που διοργανώνονται σε καθημερινή βάση για τον καταδικασμένο πολυισοβίτη της 17Ν, αφήνοντας σαφή υπόνοια ότι η πολιτεία δύναται να αποφασίσει εκτάκτως τη μεταγωγή Κουφοντίνα, προκειμένου να μην διασαλευθεί η δημόσια τάξη.

Κούρτοβικ για Κουφοντίνα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής

Aπέρριψε ομόφωνα, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας το αίτημα Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί. H εισαγγελέας Αγορή Παπακώστα είχε υποστηρίξει ότι η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του. Επίσης, σημείωσε ότι και να αναβληθεί η ποινή του, θα μείνει στο νοσοκομείο, γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο, ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας-δίψας, καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή. Το δικαστήριο ακολούθησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε προτείνει να μην γίνει δεκτό το αίτημα του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα συνίσταται σε δική του επιλογή.

«Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση. Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληροούτε ο άλλος όρος του νόμου αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλος σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας. Λίγο νωρίτερα, εξετάσθηκε ως μάρτυρας γιατρός από την ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος ανέφερε πως η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε οριακή κατάσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις