Αθήνα

°C

Κυριακή

18

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ολλανδία ιερόδουλες: Κατά των περιοριστικών μέτρων
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία ιερόδουλες: Κατά των περιοριστικών μέτρων

Ολλανδία ιερόδουλες: Διαδήλωση των εκδιδομένων γυναικών με αίτημα την επιστροφή στην εργασία τους.

Με διαδήλωση μπροστα στο κτίριο του ολλανδικού κοινοβουλίου αρκετές δεκάδες εκδιδόμενες γυναίκες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να συναινέσει στη χαλάρωση των περιορισμών κατά του κορονοϊού για ορισμένα επαγγέλματα, αλλά όχι για το δικό τους. Κρατώντας κόκκινες ομπρέλες, οι διαδηλώτριες ανέμιζαν πλακάτ που έγραφαν «Η πεολειχία είναι πραγματική δουλειά» και «Εργασία του σεξ: Ναι. Στίγμα: Όχι». «Διαδηλώνω επειδή οι εργαζόμενες στο σεξ υφίστανται διακρίσεις. Μπορείτε να πάτε στο κομμωτήριο ή σε θεραπευτή μασάζ, αλλά δεν μπορείτε να επισκεφτείτε μια εργαζόμενη του σεξ», δήλωσε η εκδιδόμενη γυναίκα και υποψήφια στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαρτίου Ιβέτ Λουρς.

Με ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Ούγκο Ντε Γιονγκ ανακοίνωσε πως τα επαγγέλματα που εμπεριέχουν σωματική επαφή, όπως οι κομμωτές και οι μασέρ μπορούν να λειτουργήσουν ξανά από σήμερα Τετάρτη. Η εργασία στο σεξ, ωστόσο, αποκλείστηκε, με την αιτιολογία ότι είναι αδύνατο να υπάρχει ασφάλεια, υπό την έννοια ότι από τη φύση του αυτό το επάγγελμα περιλαμβάνει πολύ στενή ανθρώπινη επαφή.

Υβέτ Λουρς

Ολλανδία ιερόδουλες: Διαφωνούν οι διαδηλώτριες

Από την πλευρά τους οι διαδηλώτριες διαφωνούν με τη θέση του υπουργού. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να διατηρήσω την απόσταση 1,5 μέτρων. Μπορώ να τους κλειδώσω σε ένα κλουβί, να μείνω μακριά από αυτούς, (μπορώ) ακόμη και να εφαρμόσω κανόνες COVID, μπορούμε να παίξουμε τον γιατρό, μπορώ να τους φορέσω ένα λουρί για σκύλους. Όλα είναι δυνατά, έχω ένα πολύ μακρύ μαστίγιο. Οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος», είπε μια εργαζόμενη του σεξ από το Ρότερνταμ, η οποία έδωσε το όνομα Πριγκίπισσα Πατρίσια. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ολλανδικών αρχών, τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται σταδιακά τις τελευταίες εβδομάδες. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου ότι ο αριθμός των μολύνσεων ανά εβδομάδα αυξήθηκε κατά 7% σε 31.984 άτομα.

Άμστερνταμ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις