Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Τρόμος στη μισή Ελλάδα, ενημερώθηκε ο Μητσοτάκης

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Τρόμος στη μισή Ελλάδα, ενημερώθηκε ο Μητσοτάκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αναστατώντας τους κατοίκους πολλών περιοχών

03.03.2021 | 14:38

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και σημειώθηκε 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος ήταν 7,8 χλμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους. Στην περιοχή σημειώνονται και μετασεισμοί και είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε αισθητός μετασεισμός 4,7 Ρίχτερ, 7 χλμ. ΔΝΔ της Ελασσόνας. Ακολούθησαν μετασεισμοί 4,2 και 4,9 Ρίχτερ. Ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Με το χτύπημα του Εγκέλαδου οι κάτοικοι της Λάρισας βγήκαν στους δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που ακόμη και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας οι ασθενείς βγήκαν έντρομοι από το κτίριο, με τους ορούς στο χέρι.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος από σπίτι που κατέρρευσε

Απεγκλωβίστηκε ο ηλικιωμένος που είχε εγκλωβιστεί στα χαλάσματα σπιτιού που κατέρρευσε σε χωριό της Ελασσσόνας, μετά το σεισμό των 6 Ρίχτερ. Οι αρχές ειδοποιήθηκαν για ένα εγκλωβισμένο άτομο στο χωριό Μεσοχώρι. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω χωριό ένα παλιό σπίτι φέρεται να κατέρρευσε. Η ιδιοκτήτριά του πρόλαβε να βγει πριν καταρρεύσει από το σεισμό των 6 ρίχτερ της Ελασσόνας, ωστόσο υποστηρίζει ότι στα χαλάσματα έχει εγκλωβιστεί ο σύζυγός της. Στις 13:20 έφτασαν στο σημείο άνδρες της πυροσβεστικής οι οποίο και απεγκλώβισαν σώο τον άνδρα, ο οποίος φέρεται να παρουσίαζε και κινητικά προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατέρρευσε τοιχοποιία σε ένα σχολείο στην περιοχή Δαμάσι, ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το σχολείο δεν λειτουργούσε και δεν υπήρχαν μέσα μαθητές.

Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Έπεσαν σοβάδες

Στο κέντρο της Λάρισας έπεσαν σοβάδες από πολυκατοικίες. Όπως είπε στο iefimerida.gr ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους της Ελασσόνας, ενώ τόνισε ότι αναμένονται μετασεισμοί. Ο κ. Λέκκας συνέστησε να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στη Θεσσαλία και να παραμείνει ο κόσμος για λίγες ώρες έξω από τα σπίτια του. Για πολύ μεγάλο σεισμό μίλησε στο ΑΠΕ και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη φάση μελετάμε την εξέλιξη του φαινομένου συνιστώντας την προσοχή των κατοίκων της περιοχής».

Σεισμός τώρα Ελασσόνα: Ελικόπτερο επιθεωρεί για ζημιές

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν, μετά τον σεισμό, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού), ενώ η 1η, 2η, 7η και 8η Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και δυνάμεις τους κινούνται προς την περιοχή. Στην περιοχή μεταβαίνει και κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Λιβάνιο. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, βρίσκονται στον θάλαμο επιχειρήσεων του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) και σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Σεισμός Ελασσόνα: Κλειστά σχολεία

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 ρίχτερ προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί. Μάλιστα ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στα Τρίκαλα τρομοκρατώντας τους πολίτες.

Χαρακτηριστικό της έντασής του είναι το βίντεο που ακολουθεί:

Σεισμός Ελασσόνα: Ο Σκορδίλης στο Open

Σεισμός: Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει εικόνα σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση στην περιοχή που επλήγη από τον Εγκέλαδο. Σε ανοιχτή γραμμή με την ομάδα διαχείρισης κρίσεων ενημερώνεται για την εν εξελίξει επιχείρηση των δυνάμεων που έχουν σπεύσει στην περιοχή αλλά και για την εφαρμογή του σχεδιασμού περαιτέρω ενίσχυσης των αρχών που βρίσκονται στο σημείο. Στην περιοχή μεταβαίνουν, επίσης, ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Δημακογιάννης.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού υπήρξε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους της περιοχής ενώ υπάρχει, επίσης, διαρκής επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Σεισμός Ελασσόνα: Από το ρήγμα του Τυρνάβου ο σεισμός, το οποίο μας έδωσε ήδη 3 μετασεισμούς

Δείτε ακόμη
Σεισμός στην Ελασσόνα – Η στιγμή που «χτυπά» ο εγκέλαδος
Σεισμός στη Λάρισα – Κατέρρευσε τμήμα εκκλησίας στο Μεσοχώρι
Νέες δηλώσεις Κούγια κατά Καπουτζίδη: “Ποιος είναι αυτός για να ασχοληθώ πλέον σοβαρά μαζί του; Εγώ είμαι οικογενειάρχης”
Exit mobile version