Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός στην Ελασσόνα: Η στιγμή που «χτυπά» ο εγκέλαδος
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Ελασσόνα: Η στιγμή που «χτυπά» ο εγκέλαδος

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ισχυρότατος σεισμός 6 ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλία.

Ισχυρότατος σεισμός 6 ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλία, 16 χλμ νότια της Ελασσόνας. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και την Αττική. Ο σεισμός σημειώθηκε μεταξύ Ελασσόνας και Λάρισας και συγκεκριμένα 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της πρώτης. Ο μεγάλος σεισμός των 6 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα, ταρακούνησε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Οι κάτοικοι της Λάρισας πετάχτηκαν ανάστατοι στους δρόμους και την κεντρική πλατεία της πόλης. Το μικρό εστιακό βάθος έκανε τον σεισμό ιδιαίτερα αισθητό ενώ η διάρκειά του ήταν σχεδόν μισό λεπτό, με τις πρώτες εικόνες από σπίτια και δρόμους στη Θεσσαλία να μαρτυρούν το φόβο των κατοίκων. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με επιφυλακτικότητα τα πρώτα λεπτά του φαινομένου.

Τρεις ελαφρά τραυματίες

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις ελαφρά τραυματίες από τον σεισμό. Ο εγκέλαδος έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα. Τα 6R έβγαλαν έξω από τα σπίτια τους, τους κατοίκους στη Λάρισα. Από τον σεισμό, όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στην Ελασσόνα.

Με εντολή Μητσοτάκη Λιβάνιος και αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην περιοχή

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνουν στην περιοχή του σεισμού. Στην περιοχή μεταβαίνουν, επίσης, ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Δημακογιάννης. Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού υπήρξε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους της περιοχής ενώ υπάρχει, επίσης, διαρκής επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις