Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εργοστάσιο λαθραία τσιγάρα εστιατόριο: 11 τόνοι λαθραίου καπνού
ΕΛΛΑΔΑ

Εργοστάσιο λαθραία τσιγάρα εστιατόριο: 11 τόνοι λαθραίου καπνού

Εργοστάσιο λαθραία τσιγάρα εστιατόριο: Εστιατόρια και ξενώνας για να μην βγαίνουν έξω οι εργαζόμενοι αλλοδαποί.

Παράνομο εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων τσιγάρων στο Αγρίνιο διέθετε μέχρι και… εστιατόριο για τους εργάτες, αλλά και δωμάτια διαμονής! Αυτά, για να μην υπάρχει κανένας λόγος να βγουν από αυτό οι δώδεκα εργάτες από Ρουμανία, Βουλγαρία και Καζακστάν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί από την Αστυνομία. Ωστόσο, η Οικονομική Αστυνομία, πληροφορήθηκε τη μυστική παραγωγή χιλιάδων λαραίων πακέτων, από την πώληση των οποίων τα κρατικά ταμεία έχασαν γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Κατά την έφοδο, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες, που ήταν και οι κύριοι εμπλεκόμενοι στη «γραμμή παραγωγής» με σύγχρονα μηχανήματα, ενώ κατηγορούνται άλλοι δώδεκα που ήταν οι εργάτες.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κατασχέθηκαν πάνω από δέκα τόνοι λαθραίου καπνού και περίπου 7,5 εκατομμύρια τσιγάρα, έτοιμα προς συσκευασία σε πακέτα με ετικέτες γνωστών παγκόσμιων εταιριών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, για τη λειτουργία του  παράνομοθ εργοστασίου επεξεργασίας καπνού και παρασκευής – συσκευασίας επώνυμων τσιγάρων, σε βάρος των εμπλεκομένων,  σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών, των οποίων οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το δημόσιο υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ.

Εργοστάσιο τσιγάρων

Εργοστάσιο λαθραία τσιγάρα εστιατόριο: Λειτουργούσε από το 2019

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η  οργάνωση, τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2019, είχε εγκαταστήσει παράνομο εργοστάσιο, σε αποθήκη στην  περιοχή του Αγρινίου. Στην αποθήκη – εργοστάσιο, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παρασκευής – συσκευασίας τσιγάρων, στην οποία εργάζονταν τα 12 μη συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης. «Σημειώνεται», προσθέτει η Αστυνομία «ότι εντός του παράνομου εργοστασίου υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τη διαμονή και σίτιση των εργαζόμενων, ώστε να μην μετακινούνται καθημερινά και με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνταν οι πιθανότητες εντοπισμού τους. Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην αποθήκη – εργοστάσιο, σε δύο  οικίες και σε πρατήριο καυσίμων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Εργοστάσιο τσιγάρων

 

Εργοστάσιο λαθραία τσιγάρα εστιατόριο: Πάνω από 10 τόνοι καπνού

Δέκα τόνοι και 712  κιλά καπνού, 7.877.000 τεμάχια τσιγάρων,πλήρως εξοπλισμένη γραμμή επεξεργασίας καπνού,πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παρασκευής – συσκευασίας τσιγάρων,πλήθος μηχανημάτων και υλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή και συσκευασία τσιγάρων. Επίσης, φορτηγό, τράκτορας, επικαθήμενο και  4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πιστόλι, περίστροφο και δύο σφαίρες, 2 κινητά τηλέφωνα και 5 κάρτες sim και 6.260 ευρώ.

Εργοστάσιο τσιγάρων

 

Εργοστάσιο λαθραία τσιγάρα εστιατόριο: Επαγγελματική δράση

Από την ανάλυση των ευρημάτων καθώς και από την ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση και τις γνώσεις που απαιτούνται για να «στηθεί» και να λειτουργήσει τέτοιας μορφής εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων καπνικών ειδών, προκύπτει ότι οι συλληφθέντες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και «επαγγελματική» δράση, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, τόσο από την παρασκευή λαθραίων καπνικών ειδών, όσο και από την μετέπειτα παράνομη μεταπώλησή τους. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις