Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ Pulse 2021: Μπροστά με 15 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ Pulse 2021: Μπροστά με 15 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ Pulse 2021: Το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί λάθος τη διαχείριση από την υπουργό Πολιτισμού στην υπόθεση Λιγνάδη, ενώ 6 στους 10 διαφωνούν με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 15 μονάδες υπολογίζεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η κυβέρνηση δείχνει να πλήττεται -αν και όχι ιδιαίτερα- από την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη, κάτι που ωστόσο φαίνεται να πλήττει έτι περαιτέρω τόσο την αξιωματική αντιπολίτευση όσο όμως και το Κίνημα Αλλαγής. Η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, φαίνεται πως αυξάνεται ημέρα με την ημέρα, με το ποσοστό όσων υποστηρίζουν πως θα κάνουν το εμβόλιο να ανέρχεται στο 80%. Διαχρονικά, φαίνεται πως το ποσοστό των ερωτηθέντων στην ίδια δημοσκόπηση που δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αυξήθηκε από το 37% (σίγουρα ναι) τον Νοέμβριο στο 59% σήμερα.

Στο ίδιο θέμα και με δεδομένη την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα, φαίνεται πως το 68% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, ενώ το 24% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων. Στην ερώτηση πώς αξιολογείται τη στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στις αποκαλύψεις από τη Σοφία Μπεκατώρου μέχρι την υπόθεση Λιγνάδη, το 51% απαντά αρνητικά, ενώ το 44% εκτιμά πως ήταν θετική η αντίδραση. Αντίστοιχα, ωστόσο, η δημοσκόπηση εκτιμά αρνητικά σε ποσοστό 59% και τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια υπόθεση, με το ποσοστό θετικών κρίσεων να υπολογίζεται στο 34%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντιμετώπιση της αντίδρασης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην υπόθεση ανά κομματική προτίμηση. 61% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Αντιστρόφως, το 82% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής εκτιμούν αρνητικά στη δημοσκόπηση τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδια υπόθεση.

Κυριάκος Μητσοτάκης Βουλή

Σταθερά μπροστά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρει της εκτίμησης του 44% των ερωτηθέντων αναφορικά με την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με ποσοστό 25%.

Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (36% έναντι 22%) και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ (7%), ΚΚΕ (5,5%), Ελληνική Λύση (4,5%) και ΜέΡα25 (3%). Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ παίρνει προβάδισμα 15 μονάδων, με 38% έναντι 23% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Οκτώ στους δέκα θα εμβολιαστούν – Να ανοίξουν μαζί σχολεία, λιανεμπόριο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις