Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσπρωτία ληστεία: Εξιχνίαση 8 χρόνια μετά
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπρωτία ληστεία: Εξιχνίαση 8 χρόνια μετά

Θεσπρωτία ληστεία: Στα χέρια της Αστυνομίας δύο Αλβανοί κακοποιοί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Οκτώ χρόνια μετά, συνελήφθη από συνοριοφύλακες στη Θεσπρωτία και ο δεύτερος Αλβανός κακοποιός, τον οποίο η Αστυνομία καταζητούσε για τον εφιάλτη που είχε προκαλέσει μαζί με συμπατριώτη του, σε αιωνόβια γυναίκα, με εισβολή στο σπίτι της! Οι δράστες, τον Απρίλιο του 2013, μαζί με μια γυναίκα, είχαν εισβάλει στο σπίτι της άτυχης γερόντισσας, την είχαν δέσει και αρπάξει το ποσό των 900 ευρώ. Η Αστυνομία, με δεδομένη και την ηλικία του θύματος –ήταν για την ακρίβεια 99 ετών- έκαναν κάθε προσπάθεια να φθάσουν στους δράστες, που απειλούσαν να… χτυπήσουν την ανήμπορη υπερήλικα…

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κατάφεραν λίγο μετά την καταγγελία της ληστείας να ταυτοποιήσουν τους δύο Αλβανούς. Ο ένας συνελήφθη τον Ιανουάριο, καθώς επιχειρούσε να μπει και πάλι στη χώρα παρανομα ενώ ο δεύτερος στην παρούσα φάση, προσπαθώντας το ίδιο με τον συνεργό του. Σύμφωνα με την ενημέρωση  της Αστυνομίας, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών συνέλαβαν την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Περιπολικό σύνορα

Θεσπρωτία ληστεία: Στην ελληνοαλβανική μεθόριο

«Ειδικότερα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση «όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο αλλοδαπός εισήλθε στη χώρα λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του, από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για ληστεία, που είχε γίνει την 10-04-2013 σε βάρος ηλικιωμένης στη Βασιλική Ιωαννίνων». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ήδη στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Η Αστυνομία όταν εξιχνίασε τη ληστεία τρόμου είχε ανακοινώσει την ταυτοποίηση των δραστών, οι οποίοι, όμως, είχαν εξαφανιστεί και τώρα αποδεικνύεται ότι είχαν διαφύγει στη χώρα τους από όπου επιχείρησαν να ξαναμπούν στην Ελλάδα.

Ανέφερε η ανακοίνωση για την εξιχνίαση: «Στα ίχνη των δραστών και στη συνακόλουθη εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, που έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο στη Βασιλική Ιωαννίνων, οδήγησε η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.

Θεσπρωτία ληστεία: Στη Βασιλική Ιωαννίνων

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 42 ετών (άνδρας – γυναίκα), οι οποίοι μαζί με ένα ακόμη άτομο που αναζητείται, εμπλέκονται σε ληστεία σε βάρος ημεδαπής, ηλικίας 99 ετών, που έγινε στις 10-04-2013 στο σπίτι της στη Βασιλική Ιωαννίνων.

Σπίτι χωριό

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις