Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Windows λόφος: Δείτε πώς είναι σήμερα ο λόφος που βλέπετε καθημερινά στις οθόνες σας
PLUS

Windows λόφος: Δείτε πώς είναι σήμερα ο λόφος που βλέπετε καθημερινά στις οθόνες σας

Windows λόφος: Τη φωτογραφία του λόφου τράβηξε ο Τσάρλς Ο’ Ρίαρ ένα απόγευμα Παρασκευής, τον Ιανουάριο του 1996.

Είναι μια εικόνα που οι περισσότεροι βλέπουμε σε καθημερινή βάση. Και οι περισσότεροι δεν διανοούμαστε καν ότι πρόκειται για αληθινή φωτογραφία. Ο λόγος για τον περίφημο πράσινο λόφο του λειτουργικού συστήματος της Microsoft Windows ΧP. Και ναι ο λόφος αυτός είναι υπαρκτός. Τη φωτογραφία του λόφου τράβηξε ο Τσάρλς Ο’ Ρίαρ ένα απόγευμα Παρασκευής, τον Ιανουάριο του 1996. Ο φωτογράφος ανέβασε το στιγμιότυπο που απαθανάτισε σε μία υπηρεσία stock όπου και την ανακάλυψε η ομάδα της Microsoft δύο χρόνια μετά.

Ως ανταμοιβή έλαβε από τη Microsoft ένα άγνωστο μέχρι σήμερα εξαψήφιο ποσό για τα δικαιώματα πριν τη χρησιμοποιήσει για το περίφημο φόντο των Windows XP. Μέχρι σήμερα ο πράσινος λόφος παραμένει στην επιφάνεια εργασίας εκατομμυρίων ανθρώπων, με πολλούς από αυτούς να μην καταλαβαίνουν καν πως πρόκειται για αληθινή φωτογραφία. Παρά την εξαιρετικά πετυχημένη καριέρα του Ο’ Ρίαρ ως φωτογράφος των Los Angeles Times, The Kansas City Star και για πάνω από δύο δεκαετίες του National Geographic, γνωρίζει πως ο λόφος Bliss είναι ο λόγος που θα τον θυμούνται.

Windows λόφος: Πώς είναι σήμερα

Μετά από 25 χρόνια, ο αρχισυντάκτης του SFGate αποφάσισε να δει πώς είναι σήμερα εκείνος ο περίφημος λόφος των Windows. Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, ο λόφος που εντοπίστηκε στη Σονόμα της Καλιφόρνιας δεν πλέον έχει καμία σχέση με την ιστορική φωτογραφία. Σήμερα είναι φυτεμένος με ατελείωτες σειρές αμπελιών και θυμίζει ελάχιστα το καταπράσινο τοπίο του φόντου.

https://twitter.com/India1170/status/1306990656615710721?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1306990656615710721%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Ftechnology%2Fo-perifimos-prasinos-lofos-ton-windows-xp-einai-yparktos-deite-pos-einai-simera-pic

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις