Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις αστυνομίας για διαρρήξεις διαμερισμάτων: “Άρπαζαν” μετρητά και κοσμήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις αστυνομίας για διαρρήξεις διαμερισμάτων: “Άρπαζαν” μετρητά και κοσμήματα

Συλλήψεις αστυνομίας για διαρρήξεις διαμερισμάτων: Τους έπιασαν πριν από δύο χρόνια ως μέλη συμμορίας που διέπραξε 125 διαρρήσεις διαμερισμάτων με κλειδιά πασπαρτού και τους ξανά βρήκαν... μπροστά τους τώρα για νέες παρόμοιες εισβολές. 

Δύο από τους οκτώ ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μαζί με άλλα επτά άτομα τον Δεκέμβριο του 2018, στη Θεσσαλονίκη για 125 διαρρήξεις διαμερισμάτων, συνελήφθησαν ξανά για τα ίδια αδικήματα! Μόλις δύο χρόνια από τη σύλληψή τους για συμμετοχή στη συμμορία που άνοιγε τις πόρτες των διαμερισμάτων με κλειδιά πασπαρτού και με εμπροσθοφυλακή δύο νεαρές γυναίκες, οι οποίες έμπαιναν στις πολυκατοικίες κι έκαναν… κατόπτευση, οι δύο ομογενείς, ελεύθεροι πια, μαζί με έναν αλλοδαπό, συνέστησαν νέα ομάδα διαρρηκτών. Και πάλι με τον τρόπο που γνώριζαν-κλειδιά πας παρτού- από τη δράση της οργάνωσης τη διετία 2017-2018, «άνοιγαν» διαμερίσματα, αρπάζοντας μετρητά και πλήθος κοσμημάτων.

Πέτρος Καρσιώτης
από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας για την παρούσα υπόθεση, «στην αυτόφωρη σύλληψη τριών ατόμων που ενέχονται σε απόπειρα διάρρηξης διαμερίσματος της Καλαμαριάς, προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπειτα από αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 29 και 37 ετών κι έναν 30χρονο αλλοδαπό που συνέδραμε με τη μίσθωση οχήματος για την προσέγγιση των υποψήφιων στόχων και τη διαφυγή τους από αυτούς. Στο πλαίσιο των ερευνών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς οδηγήθηκαν στην εξιχνίαση επιπλέον πέντε  διαρρήξεων διαμερισμάτων που έλαβαν χώρα κατά τον τελευταίο μήνα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, από τους ίδιους δράστες, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και έγγραφα των ενοίκων».

Περιπολικό

Συλλήψεις αστυνομίας για διαρρήξεις διαμερισμάτων: Με τεχνογνωσία!

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, αναφέρει ακόμη η Αστυνομία «ήταν χρήση αντικλειδιών τύπου “πασπαρτού” μετά την προμήθεια απαραίτητων εργαλείων κι έχοντας αναπτύξει κατάλληλη τεχνογνωσία. Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα του “επιχειρησιακού” τους οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τέτοιων κλειδιών, διαρρηκτικά εργαλεία και δύο ζευγάρια γάντια».

Σημειώνεται ότι , καταλήγει η Αστυνομία «οι δύο συλληφθέντες ημεδαποί έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατά τα έτη 2017 – 2018 συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα που αποδόμησαν τον Δεκέμβριο του 2018 αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας εξιχνιάζοντας (125) διαρρήξεις και προχωρώντας τότε σε 8 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και των δύο ημεδαπών συλληφθέντων».

Το ρεπορτάζ του Alphafreepress για την παλαιότερη υπόθεση

Για την υπόθεση εκείνη, που είχε κάνει αίσθηση στη συμπρωτεύουσα, μεταξύ άλλων, το Alphafreepress, έγραφε στα στις 5 Δεκεμβρίου 2018: «Δεινή συμμορία διαρρηκτών, που “δούλευαν” με κλειδιά-πασπαρτού, ανοίγοντας τις κλειδαριές σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα και με “πολιορκητικούς κριούς” δύο νεαρές καλλονές, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η ομάδα των ληστρικών εισβολέων σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, των Τρικάλων και πιθανότατα και άλλων περιοχών της χώρας, αποτελείτο από ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Στην κατοχή τους βρέθηκε και ανιχνευτής μετάλλων με τον οποίο, όταν εισέβαλαν στα διαμερίσματα αναζητούσαν επίμονα την ύπαρξη κοσμημάτων, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν σε κλεπταποδόχο, ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου από το οποίο, όμως, έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας!

Τις ηλεκτρονικές συσκευές αγόραζε πωλητής του διαδικτύου

Τις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές αγόραζε έτερος κλεπταποδόχος, ο οποίος τις πουλούσε σε προσιτές τιμές μέσω διαδικτύου σε άτομα που δεν γνώριζαν την προέλευσή τους. Όσον αφορά την παρουσία δύο νεαρών γυναικών, εκ των οποίων έχει συλληφθεί η μία, ηλικίας 22 ετών, ο ρόλος τους, σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ήταν… κατασκοπευτικός! Νέες και όμορφες είχαν αποστολή από τα αρχηγικά μέλη να αντλούν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση ενοίκων πολυκατοικιών, να τσεκάρουν τις συνήθειες τους, τις ώρες απουσίας και τα δρομολόγια διαφυγής!

Έμπαιναν στις πολυκατοικίες, περνώντας ουσιαστικά απαρατήρητες καθώς δεν έβαζαν σε υποψίες άλλους ενοίκους που τις έβλεπαν καθώς και σε περίπτωση που δέχονταν ερώτηση, απαντούσαν ότι ψάχνουν να βρούν κάποια φίλη και ότι “ίσως έχουν κάνει λάθος στην πολυκατοικία”. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, παραβίαζαν τις πόρτες των διαμερισμάτων κυρίως με αντικλείδια που προμηθεύονταν από 36χρονο μέλος του κυκλώματος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. Με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν τις  διαρρήξεις διαμερισμάτων με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ».

Αστυνομία μπλε φως

Δείτε ακόμη:

Φρίκη: Ο πατέρας και οι 2 θείοι του, βίαζαν και κακοποιούσαν επί τρία χρόνια 5χρονο αγόρι
“Ξεχάστε για την ώρα την εστίαση” – Ο Παυλάκης μιλάει για τίμιο-σκληρό lockdown
Υπόθεση Κουφοντίνα: Οι αναρτήσεις του Έκτορα που “έριξε” το Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις