Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καστελλόριζο covid free – εμβολιασμός κατοίκων: Αισιοδοξία και ανακούφιση για το αύριο
ΕΛΛΑΔΑ

Καστελλόριζο covid free – εμβολιασμός κατοίκων: Αισιοδοξία και ανακούφιση για το αύριο

Καστελλόριζο covid free - εμβολιασμός κατοίκων: Η καθημερινότητα μετά τον εμβολιασμό όλου του νησιού κυλάει πιο αισιόδοξα και με τους κατοίκους να "χαμογελούν" για το αύριο.

Σε άρθρο της με τίτλο «Ελλάδα, το Καστελλόριζο είναι covid -free. Όλοι οι κάτοικοι εμβολιάσθηκαν», η εφημερίδα Corriere della Sera κάνει αναφορά στην στρατηγική εμβολιασμού της χώρας μας. «Είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για να προστατέψει μικρές και απομακρυσμένες περιοχές και για να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό, ενόψει του καλοκαιριού», γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου. Προσθέτει, δε, ότι όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο Kastellorizo.com «για τους κατοίκους του νησιού, ο Φλεβάρης ήταν ιστορικός μήνας» διότι «την περασμένη Κυριακή, 21 του μηνός ήταν από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας όπου χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer» και αυτό σημαίνει ότι «όλοι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού».

Η Corriere υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για συγκεκριμένη επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, αφού τα ακριτικά νησιά επελέγησαν ως κύρια σημεία για τον πρώτο και τον δεύτερο εμβολιασμό». Στο άρθρο τονίζεται, επίσης, ότι «ενόψει της ανάκαμψης του τουρισμού, το να προσφέρει, κανείς, περιοχές “Covid free” αποτελεί μια εξαιρετική προστιθέμενη αξία, η οποία φέρνει πλούτο και παραγωγική ώθηση». Η εφημερίδα πληροφορεί, τέλος, τους Ιταλούς αναγνώστες ότι «στην Μεγάλη Βρετανία, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι μετά από τις 17 Μάϊου μπορεί να ξαναρχίσουν τα ταξίδια, προκάλεσε έκρηξη των κρατήσεων, με αύξηση του 630% και κύριους προορισμούς, την Ελλάδα και την Ισπανία».

Καστελλόριζο

Καστελλόριζο covid free – εμβολιασμός κατοίκων: Τι είπε ο δήμαρχος

Για τη νέα καλύτερη καθημερινότητα στο Καστελόριζο ο δήμαρχος κ. Σαμψάκος δηλώνει ανακουφισμένος και αισιόδοξος για το αύριο. Πιο αναλυτικά είπε: «Ευτυχώς έχουμε καθαρό αέρα εδώ και μας βοήθησε να ξεπεράσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση που κράτησε ένα χρόνο», τονίζει ο δήμαρχος Καστελόριζου στο GRTimes, μιλώντας σχετικά με το γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι του ακριτικού μας νησιού έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και απομένουν ελάχιστοι που πρέπει να λάβουν και τη δεύτερη. «Συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα και θα συνεχίσουμε να τα τηρούμε για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Παίρνουμε ακόμη τον καφέ μας στο χέρι για να κάνουμε βόλτα στην παραλία, φοράμε τις μάσκες μας, κρατάμε τις αποστάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σχετικά με το αν η ολοκλήρωση του προγράμματος «ελευθερία» αναμένεται να φέρει σημαντικά αποτελέσματα στον τουρισμό, ο κ. Σαμψάκος εκτιμά ότι «θα χρειαστεί ακόμη χρόνος.

Εμείς μπορεί να ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα εμβολιασμών, ωστόσο δεν ξέρουμε μέχρι στιγμής, ποιος θα μπορέσει τελικά να ταξιδέψει και ποιος όχι. Δεν θέλει και πολύ. Ένα και μόνο κρούσμα, φτάνει για να γίνει κάτι άσχημο. Ευελπιστούμε πάντως, ότι τουλάχιστον η κατάσταση θα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι», σημειώνει. Σε ερώτηση αναφορικά με το αν εντοπίστηκαν κρούσματα στο νησί, ο δήμαρχος Καστελλόριζου απαντά πως «δεν είχαμε καμιά στιγμή πρόβλημα με κρούσματα. Μας βοήθησε ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες και φυσικά η τήρηση των μέτρων. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα περνούσαμε σε διαφορετική περίπτωση. Βλέπετε τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας ακόμη και σήμερα. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Είναι κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

Καστελλόριζο

Δείτε ακόμη:

“Ξεχάστε για την ώρα την εστίαση” – Ο Παυλάκης μιλάει για τίμιο-σκληρό lockdown
Υπόθεση Κουφοντίνα: Οι αναρτήσεις του Έκτορα που “έριξε” το Facebook
Ο Κούγιας απαντά στην Καινούργιου: «Εάν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας, λυπάμαι πολύ»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις