Σούπερ Λιγκ – 24η αγωνιστική: Μοιρασιά στο ντέρμπι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 24η αγωνιστική: Μοιρασιά στο ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Σούπερ Λιγκ - 24η αγωνιστική: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στην άβολη ισοπαλία 1-1 που βγάζει κερδισμένο τον Αρη, ο οποίος έμεινε μόνος δεύτερος 

28.02.2021 | 21:31

Σούπερ Λιγκ – 24η αγωνιστική: Σε ένα σπουδαίο ματς το οποίο δεν ξεπέρασε ποιοτικά τη μετριότητα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1. Αποτέλεσμα που βγάζει κερδισμένο… τον Αρη, ο οποίος έμεινε μόνος στη δεύτερη θέση, με οποιο πλεονέκτημα προσδίδει κάτι τέτοιο ενόψει πλέι οφ (και αν φυσικά διατηρηθεί εκεί. Ο δε Παναθηναϊκός πλέον απέχει 5 βαθμούς από τη δεύτερη θέση και οι όποιες ελπίδες μετατίθενται στα πλέι οφ. Το τελικό 1-1, πάντως, είναι δίκαιο αποτέλεσμα και διαμορφώθηκε από τα τέρματα των Φραν Βέλεθ και Λιβάι Γκαρσία και αφήνει τις δύο ομάδες με την πικρία του ότι μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω.

Στο 14’ ο Μολό έκανε το πρώτο καλό σουτ αλλά μπλόκαρε ο Αθανασιάδης, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Σιμάνσκι επιχείρησε να σουτάρει, ο Νεντελτσεάρου πήγε να παρεμβληθεί αλλά δεν άλλαξε η πορεία της μπάλας και ο Διούδης μπλόκαρε. Αλλη σοβαρή φάση που να αξίζει αναφοράς  δεν σημειώθηκε στο φτωχό πρώτο ημίχρονο που έληξε 0-0. Με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή αλλά όχι και ευκαιρίες.

Σούπερ Λιγκ – 24η αγωνιστική: Το β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει μεγαλύτερη διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Και τελικά στο 58’ ο Βέλεθ κεφαλαιοποίησε αυτή την αίσθηση που απέπονεε το τριφύλλι. Ο Ισπανός βρέθηκε στην επίθεση απέναντι από τον Σβάρνα και με εξαιρετικό τελείωμα σαν φορ εκτέλεσε τον Αθανασιάδη για το 1-0. Η ΑΕΚ βρήκε την ισοφάριση στο 73’ με τον Γκαρσία. Ο Λιβάιμπήκε σφήνα και άδειασε την άμυνα των πρασίνων από τα δεξιά, κέρδισε και μια κόντρα και με πλασέ από το πλάι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-1. Η Ενωση μετά το γκολ πίεσε περαιτέρω, στο 83’ με τον Μάνταλο άγγιξε το γκολ με τρομερή επιθετική ενέργεια που έφυγε άουτ. Για τον Παναθηναϊκό ο Νιάς στο 90’ άγγιξε το 2-1 αλλά ο Αθανασιάδης με τρομερή ενέργεια μπλόκαρε πάνω στην γραμμή. 

Το φιλμ του αγώνα: 

ΓΚΟΛ: Βέλεθ 58’ – Γκαρσία 73’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία). ΒΟΗΘΟΙ: Χρίστοφ Ντιγάν (Βουλγαρία), Μάρτιν Βεσελίνοφ (Βουλγαρία). VAR: Πάουλους Βαν Μπόεγκελ (Ολλανδία).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιας, Αλεξανδρόπουλος (85’ Βιγιαφάνες), Μαουρίτσιο, Ενγκμπακοτό (78’ Χατζηγιοβάννης), Ιωαννίδης (78’ Καρλίτος), Καμπετσής

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Γκαρσία, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (67’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (90’+ Χριστόπουλος)

Δείτε ακόμη: 

Παπασταθόπουλος: «Έχουμε αρκετές πιθανότητες να αποκλείσουμε την Άρσεναλ»
Πέθανε ο τερματοφύλακας της Πόρτο σε ηλικία 32 ετών – Είχε υποστεί ανακοπή
Οι ευχές του Άρη στον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ (pic)
Exit mobile version