Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαραθώνας κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα σε υπάλληλο του Δήμου – Έκκληση από τον δήμαρχο
ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνας κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα σε υπάλληλο του Δήμου – Έκκληση από τον δήμαρχο

Μαραθώνας κορονοϊός: Έκτακτη ανακοίνωση λόγω κρούσματος COVID-19 στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης

Συναγερμός σήμανε σήμερα Σάββατο 27/2 στον Δήμο Μαραθώνος, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού σε υπάλληλο του Δήμου Μαραθώνος, ειδικότερα στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης. Ως εκ τούτου τίθενται σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στους υπαλλήλους και προληπτικά θα κλείσει το Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης για την επόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου.

Επιπλέον θα γίνει απολύμανση σε όλους τους κλειστούς δημοτικούς χώρους. Ο Δήμος βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων.

Βάσει των οδηγιών για την προστασία από την πανδημία, οι δημοτικές υπηρεσίες εξυπηρετούν τους πολίτες μόνον απομακρυσμένα και μόνον σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν συνεννόησης με ραντεβού, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας. Πολίτες οι οποίοι είχαν συνεννοηθεί να εξυπηρετηθούν τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, ή έχουν ανάγκη συναλλαγής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν εκ νέου με τις δημοτικές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση, όπου λόγω των μέτρων αυτών απαιτηθεί, θα ανασταλεί η είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών και θα παραταθεί η προθεσμία πληρωμής τους, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση και σύνεση και να συνεχίσουν να εφαρμόζουν πιστά όλα τα μέτρα προστασίας, αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις και επαφές.

rapid test ΕΟΔΥ

#Μένουμε σπίτι Μένουμε ασφαλείς!

Μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα, έγινε γνωστό πως το κρούσμα αφορά σε γυναίκα, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι που ελέγχθηκαν αμέσως είναι αρνητικοί. Ωστόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτιση των επαφών. Ο κ. Τσίρκας απευθύνει για ακόμα μία φορά έκκληση στους πολίτες να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στο τέλος της πανδημίας.

Λινού: Το τρεχον lockdown στην Αττική δεν αποδίδει

Στην εκτίμηση ότι το lockdown στην Αττική μπορεί να παραταθεί και μετά τις 7 Μαρτίου προέβη μέσω της εκπομπής “MEGA Σαββατοκύριακο” η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, υποστηρίζοντας ότι το τρέχον lockdown δεν αποδίδει, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στην έξαρση των μεταλλαγμένων στελεχών της Covid-19.

“Να μην επικεντρωνόμαστε στον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων αλλά στο πηλίκο των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο τω τεστ που έγιναν Τις τελευταίες 8-10 μέρες το πηλίκο αυτό είναι σταθερό, αλλά είναι υψηλό. Γύρω στο 3,6-3,7%. Το lockdown είναι ουσιαστικά μη αποδοτικό. Εκτός αν έχουμε μεγάλη διασπορά των νέων στελεχών οπότε η μάχη με τον κορονοϊό είναι πολύ άνιση” σημείωσε, λέγοντας ότι είναι “πολύ πιθανή” η παράταση του lockdown. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για λήψη όλων των υπάρχοντων μέτρων προτού επιβληθεί ένα lockdown, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στα μέσα μεταφοράς και στους εργασιακούς χώρους, όπου συντελείται μεγάλη διασπορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις