Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατερίνη ασθενοφόρο: Υποψίες για ζήτημα τρομοκρατίας
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη ασθενοφόρο: Υποψίες για ζήτημα τρομοκρατίας

Κατερίνη ασθενοφόρο: Ήταν ενοικιασμένο βαν, που μετατράπηκε σε ασθενοφόρο με τρεις φάρους σε άγνωστο χώρο.

Συναγερμός σήμανε για την Αστυνομία στην Πιερία τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια υπόθεση-μυστήριο με ασθενοφόρο-«μαϊμού»! Με δεδομένο ότι στο παρελθόν τέτοιες μετατροπές βαν ήταν στα σχέδια ακόμη και ομάδων τρομοκρατίας, όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν να ερευνήσουν το ζήτημα από την πλευρά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που φέρνει στο φως το alphafreepress.gr, οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση, υποψιάζονται ότι με το fake ασθενοφόρο, πιθανόν να υλοποιείτο ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου.

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κατά τις ίδιες υποψίες ερευνάται αν το «ασθενοφόρο» χρησιμοποιείτο για να μεταφέρει παράτυπους μετανάστες για λογαριασμό κυκλώματος διακινητών ή ακόμη και ποσότητα ναρκωτικών. Αυτό το τελευταίο, ως υποψία προκύπτει από το γεγονός ότι ο οδηγός του νοικιασμένου οχήματος, έχει στο παρελθόν συλληφθεί για ανάλογη υπόθεση. Πάντως, εκείνο που δεν γίνει πιστευτό από τους αστυνομικούς είναι ο ισχυρισμός του οδηγού ότι το μετέτρεψε σε ασθενοφόρο για να περνάει τα διόδια από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χωρίς να πληρώνει το αντίτιμο!

Ασθενοφόρο

Κατερίνη ασθενοφόρο: Ξημερώματα στην Κατερίνη

Το θρίλερ ξεκίνησε, όπως προαναφέρθηκε, ξημερώματα της Πέμπτης όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης, είδαν το «ασθενοφόρο» με τρεις φάρους στην οροφή! Πλησίασαν να δουν «ποιον ασθενή μετέφερε και σε ποιο νοσοκομείο», αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι μόνο με ασθενοφόρο πραγματικό δεν είχαν να κάνουν. Παρατήρησαν ότι σε άγνωστο χώρο αυτοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, είχαν κολλήσει αυτοκόλητα με την ένδειξη «ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ». Ελέγχοντας την ταυτότητα του οδηγού του οχήματος διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, για παράβαση του Νόμου Περί Επιταγών. Ενώ διαπιστώθηκε ακόμη και η σύλληψή του στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατερίνη ασθενοφόρο: Συνεχίζεται η έρευνα

Η έρευνα της Ασφάλειας Κατερίνης συνεχίζεται προκειμένου να δοθεί πειστική απάνβτηση για που ακριβώς προοριζόταν το ασθενοφόρο-«μαϊμού». Το όχημα είχε μισθώσει ο ίδιος ως απλό Βαν από γραφείο ενοικιάσεων της Αθήνας. Το σχετικό σήμα της Αστυνομίας, αναφέρει για την υπόθεση: «Συνελήφθη τα ξημερώματα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε σε αστυνομικό έλεγχο με όχημα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε, είχε εκμισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων σε περιοχή της Αττικής και στο οποίο είχε τοποθετήσει αυτοκόλλητα με την ένδειξη «ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ», ενώ στην οροφή είχε τοποθετήσει παράνομα 3 φάρους. Το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ σε βάρος του ημεδαπού βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών, για επιταγές».

Ασθενοφόρο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις