Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη ενοικιάσεις: Παρίστανε τον υποψήφιο ενοικιαστή
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη ενοικιάσεις: Παρίστανε τον υποψήφιο ενοικιαστή

Απάτη ενοικιάσεις: Όση ώρα συζητούσε με τα θύματα τις «λεπτομέρειες» της ενοικίασης εξαφάνιζε πορτοφόλια, τσάντες και πιστωτικές κάρτες.

Η οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, αλλά και ο κορονοϊός «έκλεισαν» πολλά καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν μπόρεσαν να αντέξουν στις ακραίες αντίξοες συνθήκες. Έτσι έμειναν προς ενοικίαση αρκετοί χώροι και οι ιδιοκτήτες τους πασχίζουν να τα ξανανοικιάσουν σε ενδιαφερόμενους. Ε, αυτό ακριβώς εκμεταλλευόταν ένας 58χρονος, ο οποίος έπεσε εν τέλει στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι είχαν συστήσει ειδική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μετέβαινε συνήθως πρωϊνές ώρες σε καταστήματα η χώρους προς ενοικίαση και προφασιζόμενος στα πρώτα τον πελάτη και στα δεύτερα τον ενδιαφερόμενο υποψήφιο… ενοικιαστή, όση ώρα απασχολούσε τους υπεύθυνους με ερωτήσεις, αφαιρούσε τσάντες, πορτοφόλια και πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προχωρούσε σε αναλήψεις αλλά και σε αγορές προϊόντων με ανέπαφες συναλλαγές! Τέλος, στη δραστηριότητα του… ενοικιαστή καταστημάτων, έβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Κλειστό κατάστημα

Απάτη ενοικιάσεις: Οι κατηγορίες

Όπως ανακοινώθηκε, ο εν λόγω, συνελήφθη, πρωίνές ώρες για κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών. «Όπως διαπιστώθηκε», εξηγεί η Αστυνομία, «ο 58χρονος μετέβαινε πρωινές ώρες σε καταστήματα ή χώρους προς ενοικίαση και προφασιζόμενος τον πελάτη ή τον υποψήφιο ενοικιαστή και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσε από τσάντες ή ενδύματα παθόντων, πορτοφόλια και τραπεζικές κάρτες. Εν συνεχεία, επιβιβαζόμενος σε δίκυκλο, μετέβαινε σε ATM τραπεζών και με χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών προέβαινε σε αναλήψεις μετρητών, καθώς και σε αγορές, με ανέπαφες συναλλαγές, σε διάφορα καταστήματα».

Λουκέτο

 

Απάτη ενοικιάσεις: Ειδική ομάδα για τη σύλληψή του

Στο πλαίσιο διερεύνησης της εγκληματικής δράσης του κατηγορούμενου, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του. Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, κατελήφθη να κατέχει δύο πλαστά δελτία ταυτότητας και πλαστό δίπλωμα οδήγησης. Ακόμη στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και το δίκυκλο που χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια της εγκληματικής του δραστηριότητας. Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις κλοπών. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές.

Κλειστό κατάστημα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις