Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ζημιά σοκ για τον Άρη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ζημιά σοκ για τον Άρη

Άρης: Πέρα από τις άδειες κερκίδες, υπάρχουν και σημαντικές ζημίες από την απώλεια των εσόδων.

Ένα από τα προβλήματα που έφερε η πανδημία του κορονοϊού ήταν αυτή της απουσίας φιλάθλων στα γήπεδα. Παλαιότερα παρακολουθούσαμε αγώνες με τιμωρημένες έδρες, χωρίς θεατές και αμέσως απογοητευόμασταν από το θέαμα. Στην εποχή του κορονοϊού όμως αναγκαστήκαμε να βλέπουμε όλους τους αγώνες έτσι. Με σκοπό ασφαλώς τη μείωση της διασποράς του ιού. Οι φίλαθλοι δεν ξαναπήγαν γήπεδο, οι αγώνες έγιναν πιο βαρετοί (ακόμα και τα μεγάλα ντέρμπι ) και οι ομάδες έχασαν υπέρογκα ποσά. Συγκεκριμένα ο Άρης έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με κόσμο τον Μάρτιο του 2020. Ματς για την κανονική περίοδο, κόντρα στον Ατρόμητο.

Παρά το γεγονός ότι ήταν Κυριακή μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο γήπεδο βρέθηκαν πάνω από 10.000 φίλαθλοι, ενώ κόπηκαν επίσημα 6.240 εισιτήρια… Αυτή η παρουσία των φιλάθλων έμελλε να είναι και η τελευταία στο Κλεάνθης Βικελίδης. Έκτοτε μετά τα μέτρα και το lockdown, τα γήπεδα έκλεισαν, όπως και η έδρα του Άρη κι έκτοτε δεν έχουν ανοίξει. Από εκείνη την μέρα, κύλησε ένας ολόκληρος χρόνος. Στις 28 Φεβερουαρίου 2021, συμπληρώνονται 365 μέρες με τις άδειες κερκίδες. Συνολικά έπαιξε 20 παιχνίδια στην έδρα του χωρίς κόσμο.

Πέρα από τις άδειες κερκίδες, υπάρχουν και σημαντικές ζημίες από την απώλεια των εσόδων. Είκοσι αγώνες, πολλά ντέρμπι, μια Ευρωπαϊκή συνάντηση και με μια πορεία πρωταθλητισμού, οι πρόχειροι υπολογισμοί καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν τα 4.500.000 ευρώ, ίσως και τα 5.000.000 ευρώ, για μια ΠΑΕ όπως ο Άρης που χωρίς αμφιβολία το “λαός είναι η δύναμή του”.

Πλέον ελπίζουμε πως πλησιάζει η ώρα για να γεμίσουν και πάλι τα γήπεδα με κόσμο ώστε το άθλημα να πάρει και πάλι την αίγλη που του αναλογεί. Γιατί δεν γίνεται ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο. Και ειδικά στην Ελλάδα που οι ατμόσφαιρες στα ντέρμπι είναι εντυπωσιακές.

Κλεάνθης Βικαλίδης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις