Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κλήρωση Ολυμπιακού LIVE: Δείτε την κλήρωση ζωντανά εδώ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κλήρωση Ολυμπιακού LIVE: Δείτε την κλήρωση ζωντανά εδώ

Κλήρωση Ολυμπιακού LIVE: Δείτε εδώ ζωντανά την κλήρωση του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία πρόκριση χθες στο «Φίλιπς Στάντιον» ενάντια στην PSV Αϊντχόφεν και δηλώνει παρών στους «16» του Europa League. Η κλήρωση για τους «16» θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής στις 14:00 με μετάδοση τόσο από την Cosmote TV όσο κι από το Eurosport (εκπέμπει μέσω Nova). Οι αγώνες θα γίνουν στις 11 και στις 18 Μαρτίου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού: στους «16» δεν υπάρχουν γκρουπ δυναμικότητας, ισχυροί και ανίσχυροι.

Αγιαξ (Ολλανδία)

Αρσεναλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Μόλντε (Νορβηγία)

Μίλαν και Ρόμα (Ιταλία)

Ρέιντζερς (Σκωτία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)

Γρανάδα και Βιγιαρεάλ (Ισπανία)

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία)

Η καλή κλήρωση

Προφανώς ο ιδανικός αντίπαλος θα είναι η Μόλντε. Θα πει κάποιος πως απέκλεισε την Χόφενχαϊμ. Σωστό. Αλλά η νορβηγική ομάδα ακόμα δεν έχει ρυθμό (δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα Νορβηγίας) και εάν την… πετύχει ο Ολυμπιακός δεδομένα οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι το φαβορί στο ζευγάρωμα.

Η Σλάβια Πράγας επίσης έρχεται από μια σπουδαία πρόκριση (2-0 μέσα στο Λέστερ!) αλλά είναι μια ομάδα που θα ήθελε ο Ολυμπιακός.

Όπως φυσικά και την Γιανγκ Μπόις (απέκλεισε την Λεβερκούζεν) με τους «ερυθρόλευκους» να τα πηγαίνουν και καλά κόντρα στους Ελβετους.

Σε αυτήν την κατηγορία θα μπει φυσικά και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ η οποία όμως πιθανότατα να είναι και η πιο επικίνδυνη από όλες τις παραπάνω!

Η πεντάδα των… καλών κληρώσεων κλείνει με την Ρέιντζερς. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ πάει τρένο σε Σκωτία και Ευρώπη αλλά με βάση τη δυναμικότητα των άλλων ομάδων η Ρέιντζερς είναι η πέμπτη ομάδα που μπαίνει σε αυτή τη κατηγορία.

το γκολ της προκρισης ο Χασαν

Η κακή κλήρωση

Κι εδώ η 5αδα ξεχωρίζει. Πρώτη και καλύτερη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία δείχνει αυτή τη στιγμή ως το φαβορί της διοργάνωσης.

Δεύτερη η Τότεναμ. Η οποία ναι μεν στην Premier League δείχνει να χάνετε από την πρώτη 6αδα αλλά με το ρόστερ που έχει δείχνει έξω από τα κυβικά του Ολυμπιακού, αν και πέρσι τα χρειάστηκε κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Τρίτη η Μίλαν. Με το πρωτάθλημα να φαίνεται πως χάνεται οι «ροσονέρι» θα δώσουν βαρύτητα στην Ευρώπη. Θα πει κάποιος πως με τον Ερυθρό Αστέρα τα χρειάστηκε (με δύο ισοπαλίες προκρίθηκε) και πως ο Ολυμπιακός την είχε αποκλείσει πρόπερσι. Ομως δεν είναι η ίδια Μίλαν με τότε…

Τέταρτη η Βιγιαρέαλ. Για όσους δε το γνωρίζουν το κίτρινο υποβρύχιο έχει φτιάξει ξανά ένα εξαιρετικό σύνολο. Εκτη στην La Liga, έκανε… πλάκα με την Σάλτσμπουργκ και πάντα οι ισπανικές ομάδες είναι επικίνδυνες στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Πέμπτη ομάδα ο Αγιαξ. Ναι, ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Αϊντχόφεν αλλά θα κάνει το 2/2 με ολλανδικές ομάδες; Ο Αγιαξ αρχίζει και βρίσκει ξανά την ταυτότητα του μετά τις αρκετές πωλήσεις και προφανώς έχει παίκτες που μπορούν να πάρουν από μόνοι τους μια πρόκριση.

πέρασε ο Ολυμπιακός

Η… άσχημη κλήρωση

Ποιες είναι οι 5 ομάδες που απέμειναν. Αυτές που γνωρίζεις οτι δεν είσαι το φαβορί αλλά ταυτόχρονα πιστεύεις οτι μπορείς και να τις περάσεις.

Οι δύο ουκρανικές για παράδειγμα. Και η Σαχτάρ και η Ντιναμό Κιέβου. Παλεύουν πόντο πόντο για το πρωτάθλημα Ουκρανίας και φυσικά θέλουν να κατακτήσουν και το Europa League. Οπότε ο Ολυμπιακός πέφτει πάνω σε ουκρανική ομάδα δεν… μπορεί (έχει αποκλειστεί από Μέταλιστ, Ντνίπρο και Ντιναμό Κιέβου στο πρόσφατο παρελθόν).

Η Ρόμα επίσης ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Στην Serie A υποφέρει δεν είναι η Ρόμα προ 4ετίας αλλά σίγουρα δεν είναι και ομάδα που ο Ολυμπιακός θα μπει ως φαβορί.

Η Αρσεναλ φυσικά και ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Με πολλά τρωτά σημεία και φυσικά μιλάμε για αγγλικό σύλλογο. Και στο κάτω κάτω πόσες φορές στη σειρά θα μπορέσει να την αποκλείσει μια ελληνική ομάδα;

Η πέμπτη ομάδα της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι η Γρανάδα. Ισπανική ομάδα χωρίς όμως να τρομάζει. Προφανώς θα είναι το φαβορί αλλά ο Ολυμπιακός δεν θα μπει στο ζευγάρι χωρίς να ελπίζει.

Όπως και να ‘χει η σημερινή κλήρωση θα ξεκαθαρίσει πολλά στο Europa League. Γιατί εάν δούμε κλήρωση με ζευγάρια Ολυμπιακός-Μόλντε, Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σλάβια Πράγας, Ρέιντζερς-Γρανάδα και… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν τότε οι «ερυθρόλευκοι» με πρόκριση θα μπορούν να ελπίζουν και για τη συνέχεια.

Εάν πέσει ο Ολυμπιακός πάνω στην Γιουνάιτεντ τότε καταλαβαίνει κανείς πως τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Ολυμπιακός παίκτες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις