Αχ αυτή η γυναίκα μου: Πώς είναι σήμερα η πολυκατοικία του διευθυντή Χαρίλαου

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αχ αυτή η γυναίκα μου: Πώς είναι σήμερα η πολυκατοικία του διευθυντή Χαρίλαου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Αχ αυτή η γυναίκα μου: Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, μας έχει χαρίσει ατελείωτες στιγμές γέλιου μέσα από τις κωμωδίες του.

25.02.2021 | 20:47

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, μας έχει χαρίσει ατελείωτες στιγμές γέλιου μέσα από τις κωμωδίες του. Σπουδαίοι ηθοποιοί και ατάκες που έχουν μείνει στην ιστορία μας θυμίζουν συχνά νοσταλγικές στιγμές μιας άλλης Αθήνας και μιας άλλης Ελλάδας. Μια τέτοια ελληνική ταινία είναι και το Αχ αυτή η γυναίκα μου με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Γιάννη Μιχαλόπουλο και τη Σαπφώ Νοταρά. Και ποιος δε θυμάται την τελευταία να λέει… μπουρλώτο και να εισβάλει στο γραφείο του διευθυντή της; Όπως χαρακτηριστικές είναι και οι σκηνές που είναι γυρισμένες στα σπίτια των πρωταγωνιστών.

Σε μία από τις σκηνές, η Αλίκη Βουγιουκλάκη φαίνεται να μπαίνει στην πολυκατοικία του διευθυντή Χαρίλαου (Μιχαλόπουλου) και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ να παρακολουθεί σε ρόλο… ντετέκτιβ.

Αχ αυτή η γυναίκα μου: Η υπόθεση της ταινίας

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ υποδύεται έναν νεαρό φιλόδοξο υπάλληλο στην εταιρεία του κυρίου Χαρίλαου. Ο ίδιος είναι παντρεμένος με την όμορφη Νίνα που το όνειρό της είναι να αποκτήσει αυτοκίνητο. Για να καλύψει αυτή την ανάγκη της αλλά και άλλα όνειρά του βάλει στο μάτι την κενή θέση του υποδιευθυντή. Έτσι, καλεί τον καλοφαγά κ. Χαρίλαο σε δείπνο με διάφορα ευτράπελα στην πορεία.

Γιατί; Ακριβώς εκείνη τη μέρα ο τελευταίος τσακώνεται τυχαία με τη Νίνα, καθώς οι δυο τους προσπαθούν να πάρουν το ίδιο ταξί. Για να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Δημήτρης παρουσιάζει τη γυναίκα του ως υπηρέτρια και την υπηρέτρια Ασημίνα, ως γυναίκα του. Ωστόσο οι γκάφες της Ασημίνας εξοργίζουν τον κύριο Χαρίλαο με την Νίνα να κατορθώνει να τα μπαλώσει και η ανταμοιβή της είναι να προσληφθεί ως υπηρέτρια απ’ τον ίδιο τον κύριο Χαρίλαο. Κάποια στιγμή βέβαια τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους αφού δίνονται και οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Πώς είναι σήμερα η πολυκατοικία του διευθυντή Χαρίλαου

Όταν, λοιπόν, η Νίνα προσλαμβάνεται από τον διευθυντή Χαρίλαο την βλέπουμε να φτάνει στο σπίτι του το οποίο καταλαβαίνουμε ότι είναι κάπου κεντρικά στην Αθήνα. Πού ακριβώς όμως και πώς είναι σήμερα;

Πρόκειται για μια πολυκατοικία στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στην οδό Κανάρη. Τα δέντρα και η κολώνα πίσω από την οποία παρακολουθεί την Βουγιουκλάκη (Νίνα) ο Παπαμιχαήλ θυμίζουν σήμερα το πώς ήταν η οδός Κανάρη παλιά. Ο δρόμος, βέβαια, έχει στενέψει και έχουν αυξηθεί τα κτίρια στην περιοχή.

Exit mobile version