Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κοκαΐνη Ολλανδία: Κατάσχεση ρεκόρ
ΚΟΣΜΟΣ

Κοκαΐνη Ολλανδία: Κατάσχεση ρεκόρ

Κοκαΐνη Ολλανδία: Η συνολική ποσότητα των ναρκωτικών υπερβαίνει σε αξία τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διωκτικές Αρχές της Γερμανίας και του Βελγίου σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις κατέσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης πρωτοφανή για τα αστυνομικά χρονικά. Πρόκειται για πάνω από 23 τόνους του ακριβού ναρκωτικού, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις Ολλανδών εισαγγελέων, προοριζόταν για την αγορά της Ολλανδίας. Η συνολική ποσότητα των ναρκωτικών υπερβαίνει σε αξία τα 600 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίναι πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών με προορισμό τη χώρα που έχει γίνει ποτέ. Οι εισαγγελείς πρόσθεσαν ότι συνελήφθη χθες 28χρονος Ολλανδός που ανακρίνεται, καθώς ήταν ο αποδέκτης των δύο εμπορευματοκιβωτίων μέσα στα οποία βρέθηκαν οι ποσότητες της κοκαΐνης.

Στο Αμβούργο, εντοπίστηκαν 16,17 τόνοι κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο σε μεταλλικές συσκευασίες με βαφή για τοίχους, σε πλοίο που είχε αναχωρήσει από την Παραγουάη. Στην Αμβέρσα, βρέθηκαν 7,2 τόνοι κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με ξυλεία πάνω σε πλοίο που είχε αναχωρήσει από τον Παναμά. Από την πλευρά της, η παραγουανή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών ανέφερε ότι έκανε τέσσερις ταυτόχρονες εφόδους σε χώρους που φέρονται να συνδέονται με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην Ευρώπη. «Βρήκαμε στοιχεία, όπως μεταλλικά δοχεία μπογιάς παρόμοια με αυτά που κατασχέθηκαν» στην Ευρώπη, ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Φρανσίσκο Αγιάλα, εκπρόσωπος της γραμματείας δίωξης ναρκωτικών (SENAD), κατά τη διάρκεια της μιας από τις εφόδους.

Κοκαΐνη

Κοκαΐνη Ολλανδία: Κέντρο διακίνησης η Παραγουάη

Η Envases Paraguayos, στην οποία ανήκει εργοστάσιο παραγωγής βαφών όπου έγινε μία από τις εφόδους, αρνήθηκε πως έχει οποιαδήποτε ανάμιξη. Υποστήριξε σε ανακοίνωσή της πως έπεσε θύμα συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα της ως κάλυψη για να διακινήσουν το φορτίο της κοκαΐνης. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Παραγουάη έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε διαμετακομιστικό κέντρο λαθρέμπορων κοκαΐνης από χώρες των Άνδεων, οι οποίοι διακινούν ποσότητες προς την Ευρώπη. Ο Παραγουανός υπουργός Εσωτερικών Αρνάλντο Γιούσιο δήλωσε ότι «αν και τα εμπορευματοκιβώτια αναχώρησαν από τη χώρα μας, το φορτίο (των ναρκωτικών) θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί σε αυτά και σε άλλα λιμάνια».

Κοκαΐνη Κοκαΐνη Κοκαΐνη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις