Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία Λίμνη Ευβοίας: Εξιχνίαση δύο χρόνια μετά
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Λίμνη Ευβοίας: Εξιχνίαση δύο χρόνια μετά

Ληστεία Λίμνη Ευβοίας: «Χτύπησαν τον σύζυγό μου, μας έδεσαν με πλαστικές χειροπέδες και μας απειλούσαν με πιστόλι και μαχαίρι».

Δύο χρόνια από τη νύχτα τρόμου, που έζησε ένα ανδρόγυνο μέσα στο σπίτι του στη Λίμνη Ευβοίας αντιμέτωπο με τέσσερις ένοπλους κουκουλοφόρους, η Ασφάλεια Χαλκίδας «τράβηξε τις κουκούλες» από τα κεφάλια των τριών κακοποιών. Πρόκειται για Έλληνες, με ποινικό παρελθόν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας έχει κατηγορηθεί για ένοπλες ληστείες, ο δεύτερος για υποθέσεις ναρκωτικών και ο τρίτος για διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Θύματά τους ένα ανδρόγυνο, που έζησε εφιάλτη για δύο ολόκληρες ώρες, κάτω από τη βία, τις λεκτικές απειλές, αλλά προ πάντων τις απειλές για τη ζωή τους με πιστόλι και μαχαίρι. Η εισβολή των τεσσάρων κουκουλοφόρων, οι οποίοι είχαν φθάσει στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης ευβοίας ακριβώς για να εντοπίσουν σπίτια για διάρρηξη ή ληστεία, καταγράφηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2019.

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οπλισμένοι οι κουκουλοφόροι και γαντοφορεμένοι κακοποιοί με λοστούς, μαχαίρια και πιστόλι, παραβίασαν μπαλκονόπορτα και βρέθηκαν όλοι μέσα στο σπίτι. «Μου κόπηκε η ανάσα», αφηγήθηκε στο alphafreepress.gr, η γυναίκα που έζησε τον τρόμο. «Εκείνη την ώρα έβλεπα στην τηλεόραση τις ειδήσεις και ο σύζυγός μου ήταν στο γραφείο του και εργαζόταν στον υπολογιστή. Μας έπιασαν και τους δύο, χτύπησαν τον σύζυγό μου στο κεφάλι, ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά και μας έδεσαν με πλαστικές χειροπέδες.

Ευρήματα ληστείας

Ληστεία Λίμνη Ευβοίας: «Τον παρακάλεσα να βγάλει τις χειροπέδες»

Ένας από τους κουκουλοφόρους, έμεινε δίπλα μου σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας αυτής για να μην κινηθώ. Ζητούσαν επιτακτικά να τους πούμε που έχουμε χρήματα. Εγώ τους έδειξαν το ποστοφόλι, δεμένη όπως ήμουν. Εκείνοι ήθελαν περισσότερα. Είχαμε και χρήματα για σοβαρό ζήτημα υγείας, τα οποία βρήκαν και άρπαξαν μαζί με χρυσαφικά». Η γυναίκα που δεν έχει συνέλθει ακόμη, όπως λέει, από όσα τρομακτικά έζησε, θυμάται ότι παρακάλεσε τον «φρουρό» της να της βγάλει τις χειροπέδες, καθώς ένιωθε έτοιμη να λιποθυμήσει.

«Πράγματι», λέει στο alphafreepress.gr, «μου έβγαλε τις χειροπέδες, αλλά έβγαλε και από την τσέπη του ένα πιστόλι και μου το έδειξε, προφανώς για να μην κάνω καμία κίνηση. Τον σύζυγό μου στο γραφείο την ίδια ώρα τον απειλούσαν με μαχαίρι». Αφού, δύο ώρες μετά, που φάνηκαν στη γυναίκα αιώνας, αποφάσισαν να διαφύγουν από το σπίτι και αφού τα είχαν κάνει όλα άνω κάτω, προχώρησαν και σε μία ακόμη κίνηση. Έχοντας πάρει από την κατοχή των θυμάτων τα κινητά τους τηλέφωνα, τα πέταξαν στο τζάκι όπου έκαιγαν τα ξύλα για να καταστραφούν. «Πριν από αυτό», μας λέει η γυναίκα-θύμα της ληστείας τρόμου, τράβηξαν με δύναμη το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου. ΄Ολα αυτά για να μην ειδοποιήσουμε την Αστυνομία και να προλάβουν να διαφύγουν».

Τζάκι

 

Ληστεία Λίμνη Ευβοίας: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την πλευρα της η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο πολύμηνης και ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση ένοπλης ληστείας σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών, η οποία διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 28-02-2019, στην οικία τους σε περιοχή της Εύβοιας. Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ενός ακόμη συνεργού τους και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

«Ειδικότερα οι ανωτέρω», αναφέρει η Αστυνομία «έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face και φορώντας γάντια, εισήλθαν στην οικία από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν και δέσμευσαν το ζευγάρι με πλαστικούς σφιγκτήρες (tire ups ). Ακολούθως, αφού άσκησαν σωματική βία στον σύζυγο, απέσπασαν χρηματικό ποσό, διάφορα κοσμήματα και μία τραπεζική κάρτα, ενώ πριν τη διαφυγή τους, απενεργοποίησαν τη σταθερή γραμμή του τηλεφώνου και έρριψαν τα κινητά τηλέφωνα των παθόντων σε αναμμένο τζάκι της οικίας».

Περιπολικό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις