Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμοί εκτός σειράς Ελλάδα: Εισαγγελική παρέμβαση στην Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί εκτός σειράς Ελλάδα: Εισαγγελική παρέμβαση στην Θεσσαλονίκη

Εμβολιασμοί εκτός σειράς Ελλάδα: Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι καταγγέλλοντες δήλωσαν ότι έγιναν 24 εμβόλια εκτός σειράς στα δύο ιδρύματα.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης έγιναν 24 εμβόλια κατά του κορονοϊού, παρακάμπτοντας την σειρά των εμβολιασμών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε στον εισαγγελέα δίωξης και εκείνος στις εσωτερικές υποθέσεις των σωμάτων ασφαλείας τη διενέργεια κατ επείγουσας προκαταρκτικής για να διερευνηθεί εάν ισχύουν τα καταγγελλόμενα και εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους αυτών που οργανώνουν τη σειρά των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι καταγγέλλοντες δήλωσαν ότι έγιναν 24 εμβόλια εκτός σειράς στα δύο ιδρύματα. Η πρώτη αιτιολόγηση εκπροσώπων των ιδρυμάτων ήταν ότι αν δεν γινόταν άμεσα τα εμβόλια θα καταστρέφονταν.

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Τουλάχιστον 30.000 εμβολιασμοί την ημέρα

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς, οι οποίοι θα εντείνονται όσο θα αυξάνεται και η διαθεσιμότητα των εμβολίων, συνεχίζεται ο εμβολιασμός έναντι της COVID-19 στη χώρα μας. Από τα τέλη Δεκεμβρίου έως και χθες το πρωί είχαν εμβολιαστεί στη χώρα μας περισσότεροι από 730.000 πολίτες, με το 4,7% του πληθυσμού της χώρας (486.820) να έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και το 2,3% να έχει κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας και με βάση τις επιβεβαιωμένες παραδόσεις εμβολίων, έως το τέλος Μαρτίου οι εμβολιασμοί θα έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται τουλάχιστον 30.000 εμβολιασμοί την ημέρα, έναντι περίπου 20.000 που ήταν ο μέσος όρος των εμβολιασμών την εβδομάδα πριν από τις 15 Φεβρουαρίου. Οι περισσότεροι εμβολιασμοί έχουν γίνει στην Αττική (306.082), στη Θεσσαλονίκη (82.312) και στο Ηράκλειο (18.887).

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, ενώ βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Ε.Ε. στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, αυξάνονται και τα ραντεβού που προγραμματίζονται στη χώρα μας. Μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί 1.420.000 ραντεβού, εκ των οποίων οι 600.000 αφορούν την πρώτη δόση του εμβολίου και οι 820.000 τη δεύτερη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις