Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αναβολικά χάπια: Δύο συλλήψεις για παράνομη εισαγωγή
ΕΛΛΑΔΑ

Αναβολικά χάπια: Δύο συλλήψεις για παράνομη εισαγωγή

Αναβολικά χάπια: Οι δύο συλληφθέντες λάμβαναν μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών χιλιάδες δισκία και αμπούλες από τη Βουλγαρία.

Μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, έφθαναν καμουφλαρισμένα χιλιάδες χάπια και αμπούλες αναβολικών, τα οποία στη συνέχεια διακινούνταν σε ενδιαφερόμενους να «χτίσουν σώμα», σε Ελλάδα και Κύπρο. Για την υπόθεση συνελήφθησαν από την Αστυνομία δύο Ελληνες και όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο 2020, δραστηριοποιούνταν στην από κοινού διακίνηση σε Ελλάδα και Κύπρο αναβολικών και άλλων απαγορευμένων ουσιών. Τα αναβολικά και τις άλλες απαγορευμένες ουσίες τις προμηθεύονταν, ανά τακτά διαστήματα, από τη Βουλγαρία, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, συμπληρώνει η Αστυνομία.

Πέτρος Καρσιώτης - Πορτραίτο

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.334 δισκία και αμπούλες αναβολικών κ.α. ουσιών, 3 κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας και πλήθος εγγράφων. Η αξία των κατασχεθέντων ουσιών εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 4.000 ευρώ περίπου, ενώ η συνολική αξία των σκευασμάτων, που είχαν διακινήσει κατά το διάστημα της δράσης τους, υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Ωστόσο, πέρα από τα οικονομικά στοιχεία, στο ζήτημα των αναβολικών εκείνο που ενδιαφέρει είναι η επικινδυνότητα των αναβολικών στην υγεία όσων τα χρησιμοποιούν.

Αναβολικά

Αναβολικά χάπια: Αυξάνεται η χρήση μεταξύ νεαρών

Τα αναβολικά στεροειδή, όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιούνται παράνομα από άτομα που επιδιώκουν να ενισχύσουν την αθλητική τους απόδοση και την ανάπτυξη του σώματος. Η χρήση στεροειδών και η χρήση άλλων φαρμάκων που βελτιώνουν την απόδοση, αυξάνονται, ιδιαίτερα μεταξύ των νεαρών ανδρών που θέλουν να επιτύχουν μια «τέλεια» γυμναστική. Τα σημάδια της κατάχρησης στεροειδών περιλαμβάνουν αλλαγές στη διάθεση και τη φυσική εμφάνιση.

Αναβολικά χάπια: Οι αλλαγές στη διάθεση

Οι αλλαγές στη διάθεση μπορεί να περιλαμβάνουν νευρικότητα, παράνοια, παρορμητικότητα, επίθεση, αυπνία, καταστολή της λίμπιντο, ανησυχια και άλλα σημάδια διέγερσης. Τα φυσικά συμπτώματα της κατάχρησης αναβολικών στεροειδών μπορεί να περιλαμβάνουν την ανάπτυξη θηλυκών χαρακτηριστικών σε άνδρες και αρσενικών χαρακτηριστικών στις γυναίκες.

Προκαλούνται επίσης, απειλητικές για τη ζωή, ανεπιθύμητες παρενέργειες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Καρδιαγγειακές βλάβες συμπεριλαμβανομένων καρδιακών παθήσεων και καρδιακής προσβολής,
  • ηπατική νόσο, καρκίνο στο συκώτι,
  • κύστεις, εσωτερική αιμορραγία,
  • πρόωρη γήρανση των οστών.

Αναβολικά χάπια: Η τελευταία σύλληψη

Η τελευταία σύλληψη πριν από την τωρινή υπόθεση, είχε καταγραφεί για εμπορία αναβολικών τον περασμένο Δεκέμβριο. Επρόκειτο για 40χρονο ο οποίος κατηγορήθηκε ότι προμήθευε με χιλιάδες χάπια αναβολικών αθλητές του bodybyilding. Από τις έρευνες σε αποθηκευτικό χώρο και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11.333 δισκία και αμπούλες παράνομων αναβολικών ουσιών. «Η υπόθεση», σημείωνε η Αστυνομία, «εξελίχθηκε στο πλαίσιο έρευνας για παράνομη διακίνηση αναβολικών σε αθλητές της σωματικής διάπλασης (body building)».

Αναβολικά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις