Τζένη Τζένη: Πώς ήταν η Καρέζη και ο Μπάρκουλης στα γυρίσματα

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζένη Τζένη: Πώς ήταν η Καρέζη και ο Μπάρκουλης στα γυρίσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Τζένη Τζένη: Στα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα η Μαρία Σόκαλη βρέθηκε να υποδύεται την αντίζηλο της Τζένης Καρέζη στη θρυλική ταινία "Τζένη Τζένη".

24.02.2021 | 20:22

Στα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα η Μαρία Σόκαλη βρέθηκε να υποδύεται την αντίζηλο της Τζένης Καρέζη στη θρυλική ταινία “Τζένη Τζένη“. Η ίδια μιλώντας στο “Λοιπόν” αποκαλύπτει πώς ήταν η Τζένη Καρέζη, ο Ανδρέας Μπάρκουλης και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στα γυρίσματα.

Πώς ήταν η συνεργασία σας και η σχέση σας με την Τζένη Καρέζη στην ταινία;

Η συνεργασία μου με την Τζένη στην αρχή με τρόμαξε γιατί ήταν είδωλο και η ίδια με σνομπάρισε λίγο γιατί ήμουν εγώ από τη σχολή ακόμα, δεν μου φαίνεται αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερη από μένα η Καρέζη. Εμένα με έστειλαν στην ταινία αυτή από τη σχολή του Θεοδοσιάδη που είχα αποφοιτήσει και μου λένε “θα πας στον Φίνο”, όλοι μου φερθήκανε πολύ καλά. Η Τζένη Καρέζη στην αρχή μόνο ήταν λίγο σνομπ και τρόμαξα και όποτε την έβλεπα είχα τρακ γιατί είχα μπροστά μου το είδωλο της εποχής. Περνώντας όμως ο καιρός που γνωριστήκαμε καλύτερα, μου φέρθηκε πολύ ωραία, ήταν πάρα πολύ γλυκιά μαζί μου, άλλαξε τελείως, με πρότεινε να παίξω σε μια ταινία της ΑΝΖΕΡΒΟΣ, σαν πρωταγωνίστρια κιόλας, τον “Εμποράκο” και της χρωστούσα ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Πάντα την έπαιρνα τηλέφωνο, της έλεγα “ευχαριστώ πολύ κυρία Καρέζη” και φώναζε “Τζένη, Τζένη με λένε” με τη βραχνή της τη φωνή.

Υπήρξε ανταγωνιστική σαν γυναίκα η Τζένη Καρέζη;

Μόνο στην αρχή ήταν ανταγωνιστική, με κοιτούσε λοξά, δεν της άρεσα, δεν ξέρω γιατί. Είχα βέβαια και εγώ την ανεμελιά της νιότης, ίσως να είχα λίγο θράσος, γιατί με το που έμπαινα στο στούντιο που κάναμε τα γυρίσματα, έλεγα καλημέρα σε όλους, έστελνα φιλάκια και θα σκεφτόταν η Καρέζη “τι είναι τούτη εδώ;”, μετά όμως κατάλαβε ότι είμαι σαν άνθρωπος έτσι πρόσχαρος. Όταν πέθανε η Τζένη Καρέζη είχα πένθος βαρύ.

Για τον Ανδρέα Μπάρκουλη;

Ο κόσμος τον αγαπούσε πάρα πολύ, ήταν είδωλο για τον κόσμο, έχω να πω ότι ήταν λίγο συμφεροντολόγος, δεν ξέρω αν κάνω σωστά που το λέω, αλλά τις πλούσιες και διάσημες γυναίκες τις μεταχειριζόταν λίγο διαφορετικά από το πώς μεταχειριζόταν τις λιγότερο πλούσιες και τις λιγότερο διάσημες. Ήταν λίγο κρυφοσνόμπ. Δεν τον συμπάθησα ποτέ ιδιαίτερα τον Μπάρκουλη και δεν μου άρεσε και σαν άνδρας.

Τζένη Τζένη: Η υπόθεση της ταινίας

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι αποτελεί την πρώτη έγχρωμη ταινία της Τζένης Καρέζη, που σημειώνει την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην καριέρα της.  Η φοιτήτρια φιλολογίας Τζένη Σκούταρη, κόρη του τοπικού κομματάρχη Κοσμά Σκούταρη, επισκέπτεται συχνά την ιδιωτική βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή, πολιτικού αντιπάλου του πατέρα της. Ο Κασσανδρής, λοιπόν, προετοιμάζει τον ανηψιό του και παλιό φίλο της Τζένης, Νίκο Μαντά, για υποψήφιο βουλευτή στις προσεχείς εκλογές. Ο συνυποψήφιός του Γκόρτσος έχει προβάδισμα, ενώ υποστηρίζεται από τον Σκούταρη, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Έτσι, ο Κασσανδρής αποφασίζει να υποχρεώσει την Τζένη να παντρευτεί με λευκό γάμο τον ανιψιό του, ενώ παράλληλα ξελασπώνει οικονομικά τον πατέρα της, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του ανιψιού του. Ο λευκός γάμος του ζευγαριού τελικά μετατρέπεται τελικά σε αληθινό έρωτα και ακολουθούν απρόσμενες εξελίξεις.

Οι ατάκες πέφτουν βροχή και ποιος μπορεί να ξεχάσει το αμίμητο «Τους είπες, να τους ξεπείς. Εδώ θα φανεί αν είσαι καλός πολιτικός!»; Μια ταινία που έχει συνδεθεί όσο λίγες με τις εκλογές στην Ελλάδα και μάλιστα με ένα χιούμορ που σε κάνει και ξεχνάς την σοβαρή εκδοχή τους.

Exit mobile version