Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / 7 πράγματα που δεν ξέρατε για το Δόλωμα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

7 πράγματα που δεν ξέρατε για το Δόλωμα

Το Δόλωμα: Το δόλωμα είναι τίτλος ελληνικής ταινίας παραγωγής Φίνος Φιλμ του 1964 σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου.

Το δόλωμα είναι τίτλος ελληνικής ταινίας παραγωγής Φίνος Φιλμ του 1964 σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με πρωταγωνιστές τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Ντίνο Ηλιόπουλο και Βαγγέλη Βουλγαρίδη. Ποιοι ξέρουν όμως μυστικά και άγωνστες πτυχές της ταινίας;

1ον. Αυτή την ταινία της Φίνος Φιλμ η Αλίκη αναγκάστηκε να την γυρίσει γιατί λίγους μήνες πριν είχε αποχωρήσει από την εταιρεία. Το συμβόλαιο της όμως έκανε λόγο για άλλη μια ταινία και έτσι παρότι είχε ήδη πάει σε νέα εταιρία και γύρισε μια άλλη, “Η σωφερίνα“. Επέστρεψε στην Φίνος και γύρισε, “Το δόλωμα” και μάλιστα έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες την ίδια ημέρα με την αντίπαλη, “Σωφερίνα” την οποία και ξεπέρασε κατά πολύ σε εισιτήρια.

2ον. Τα χορευτικά της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην Τρούμπα ήταν χορογραφημένα από τον Βαγγέλη Σειληνό στην μια και μοναδική συνεργασία τους στον κινηματογράφο.

3ον. Αν και ο ρόλος του ήταν μικρός η αμοιβή του ήταν μεγάλη. Και μιλάμε για τον Ανδρέα Μπάρκουλη που έλαβε λίγα περισσότερα από 50.000 δραχμές…

4ον. Στην Ρόδο γυρίστηκαν μόνο οι εξωτερικές σκηνές της ταινίας, όπου όλοι συντελεστές είχαν μείνει για περίπου 15 ημέρες. Εκεί μάλιστα ο Αλέκος Αλεξανδράκης γνώρισε την μετέπειτα σύζυγο του. Όλες οι υπόλοιπες σκηνές γυρίστηκαν στο στούντιο της Φίνος Φιλμ.

5ον. Τους στίχους του τραγουδιού, “Άστο το χεράκι σου” τους έχει γράψει ο Αλέκος Σακελλάριος.

6ον. Όλα τα ρούχα που φορούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη ράφτηκαν αποκλειστικά για αυτήν και τον ρόλο της στην ταινία. Ενώ οι υπόλοιποι ηθοποιοι ντύθηκαν από την προσωπική τους γκαρνταρόμπα.

7ον. Ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης ήταν επιλογή του Φίνου καθώς η δημοτικότητα του αγαπημένου ηθοποιού εκείνη την εποχή ήταν στα ύψη. Έτσι παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του σκηνοθέτη ο γοητευτικός ηθοποιός βρέθηκε στο πλάι της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ευτυχώς δηλαδή γιατί ήταν άψογος στον ρόλο του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις