Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Κούγιας – Καινούργιου: Ο ποινικολόγος έκλεισε… κι άλλο τηλέφωνο
LIFESTYLE

Κούγιας – Καινούργιου: Ο ποινικολόγος έκλεισε… κι άλλο τηλέφωνο

Κούγιας - Καινούργιου: Η εκπομπή «Ευτυχείτε» φιλοξένησε σε τηλεφωνική σύνδεση τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της Κατερίνας Καινούργιου

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, το πρωί της Τετάρτης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. Ωστόσο, η κουβέντα τους ολοκληρώθηκε σε ενάμισι λεπτό μόλις, καθώς ο κ. Κούγιας έκλισε το τηλέφωνο και η παρουσιάστρια βγήκε από τα ρούχα της! Όταν η Κατερίνα Καινούργιου ρώτησε τον δικηγόρο για μια παλαιότερη δήλωση του, όπου είχε αναφέρει ότι δεν θα αναλάμβανε υποθέσεις με παιδεραστία, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε: «Είναι μια υπόθεση που δεν υπάρχει ούτε παιδεραστία, ούτε παιδοφιλία. Για αυτό είμαι συνήγορος. Δεν υπάρχει τίποτα». Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια προσπάθησε να του θέσει νέα ερώτηση και τότε ο γνωστός ποινικολόγος τής έκλεισε το τηλέφωνο.

«Πάω να σας κάνω μια πολύ ευγενική ερώτηση, με ευγενικό τρόπο, ούτε σας προσβάλλω ούτε τίποτα. Το έκλεισε επειδή τον ρώτησα; Αν είναι δυνατόν! Μα πείτε μου! Μιλάω με τον πιο ευγενικό τρόπο, κάνω τη πιο φυσιολογική ερώτηση και μου κλείνει το τηλέφωνο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω! Πώς δεν έχει παιδεραστία κ. Κούγια; Πώς δεν έχει παιδοφιλία; Το είπε η κατάθεση, 14χρονα αγόρια ήταν. Για χαζούς μας περνάει; Μίλησα με τον πιο ευγενικό τρόπο» είπε σε έξαλλη κατάσταση η Κατερίνα Καινούργιου.

Κούγιας – Λιγνάδης: Τσάντισε και την Σταματίνα

Δεν είναι όμως μόνο η… Καινούργιου που την πλήρωσε. Χθες, ο Αλέξης Κούγιας, ο γιος του οποίου με ανάρτησή του αποκάλυψε ότι η οικογένεια δέχεται απειλές, μίλησε στον αέρα του Happy Day για τον πελάτη του. «10.30 θα πάρω τη δικογραφία. Είμαι καθ’ οδόν για την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου στο Εφετείο. Κατά τις 10.30 θα έχω μια διακοπή για να πάρω τη δικογραφία. Αφού τη μελετήσω, θα έχω μία ολοκληρωμένη άποψη όσον αφορά στα στοιχεία, πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη. Έχω μόνο την άποψη του κ. Λιγνάδη, έχω την άποψή του για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές, που είναι οι δύο φερόμενοι ως βιασθέντες πριν από χρόνια από αυτόν, και για τη φερόμενη ως σημαντική μάρτυρα, μία 40χρονη κυρία», είπε αρχικά στην τοποθέτησή του ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνέχεια ο γνωστός ποινικολόγος εξήγησε πως ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας αριθμός και στόχος είναι η Λίνα Μενδώνη. «Ο στόχος στην υπόθεση δεν είναι ο κύριος Λιγνάδης. Ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας αριθμός. Ο στόχος είναι η κ. Μενδώνη και η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι οι αποφάσεις που παίρνει η κ. Μενδώνη για την απεμπλοκή του έργου στο Ελληνικό. Ο κύριος Λιγνάδης είναι κατηγορηματικός ότι είναι αθώος». Τότε ήταν που αντέδρασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή η οποία αφού ζήτησε συγγνώμη που παρεμβαίνει στο λόγο του θέλησε να του κάνει κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις για την υπόθεση.

Παράνομη διαδικασία το ένταλμα συλλήψεως

Τότε ο κ. Κούγιας φανερά ενοχλημένος από την παρέμβασή της είπε: «Παρεμβαίνετε και δεν θα καταλάβει ο κόσμος. Δεν είναι ωραίο να μιλάτε, την ώρα που μιλάει κάποιος συνομιλητής σας. Με διακόπτετε», και συνέχισε να μιλάει για την υπόθεση, ενώ χαρακτήρισε «παράνομη διαδικασία» το ένταλμα συλλήψεως τονίζοντας ότι «εκεί διαφώνησα με τον συνάδελφό μου γιατί δεν έκανε προσφυγή στο ένταλμα συλλήψεως». Στη συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρθηκε στους μηνυτές του λέγοντας ότι εμφανίστηκαν με τα αρχικά των ονομάτων τους στα Μέσα και «κονιορτοποιούν τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με αυτόν τον τρόπο».

Η παρουσιάστρια του Happy Day παρενέβη αμέσως λέγοντάς του πως αυτό συμβαίνει για λόγους προσωπικών δεδομένων. «Γνωρίζετε τη δικογραφία; Εγώ έχω μιλήσει με τον κ. Λιγνάδη. Γνωρίζετε την προσωπικότητα αυτών που καταγγέλλουν; Πώς παίρνετε θέση; Επειδή πρέπει να μπω στο δικαστήριο, είναι 9 η ώρα, θα τα ξαναπούμε» απάντησε ο κ. Κούγιας και πριν προλάβει να τον ρωτήσει κάτι άλλο η παρουσιάστρια της έκλεισε το τηλέφωνο.

Κούγιας – Σκορδά: Νέα ένταση

Απρόσμενη τροπή πήρε και η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στο Πρωινό ο Αλέξης Κούγιας με το παρουσιαστικό δίδυμο Λιάγκα – Σκορδά. Ο γνωστός ποινικολόγος αρχικά δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για το ότι σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές προβλήθηκε μόνο ένα μέρος από την ανάρτηση του γιου του, Χρήστου, και ζήτησε από τον Γιώργο Λιάγκα να τη διαβάσει ολόκληρη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι η πρώτη φορά που για μια υπόθεση τα παιδιά του δέχονται απειλές.

Μιλώντας για την υπόθεση, ανέφερε τα ατοπήματα που έγιναν κατά την άποψή από την πλευρά του εισαγγελέα, τονίζοντας πως από τη σύντομη επαφή που είχε με τον Δημήτρη Λιγνάδη και όσα του μετέφερε εκείνος, “συνάντησα έναν άνθρωπο σοκαρισμένο, με παιδεία, με αξίες όπως μου τις μετέφερε και έναν άνθρωπο που προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του, δεν περίμενε ποτέ ότι θα βρεθεί σε αυτή τη θέση, να είναι στα μπουντρούμια της ασφάλειας με ανθρώπους που είναι πραγματικά επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη για αδικήματα που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν κάποιοι πριν από 10 χρόνια.

Επειδή είμαι πολύ επιφυλακτικός σε ό,τι υπάρχει σε μια ποινική δικογραφία, από τις ποινικές διώξεις που ασκούνται και εντυπωσιάζουν τον κόσμο, μόνο το 10% γίνεται αποδεκτό στα δικαστήρια. Αυτή η υπόθεση δεν έχει στόχο τον Λιγνάδη. Ο Λιγνάδης είναι στη μυλόπετρα ένας αριθμός. Όλη η ιστορία έχει σχέση με το Ελληνικό, έχει στόχο την κα Μενδώνη και την Κυβέρνηση και θα αποδειχθεί όλο αυτό”.

Κούγιας – Χατζηνικολάου: Κι… άλλη ένταση

Ένταση ανάμεσα στον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου «στον αέρα» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο κ. Κούγιας βρέθηκε στο δελτίο προκειμένου να μιλήσει για την υπόθεση, ωστόσο πριν ξεκινήσει η κουβέντα δήλωσε ενοχλημένος από το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε λίγη ώρα πριν. Αυτό που εκνεύρισε τον κ. Κούγια ήταν δύο ανώνυμες αναρτήσεις στα Social Media που μεταδόθηκαν στο δελτίο και μάλιστα μία από αυτές αποκαλούσε τον ποινικολόγο ως η «ντροπή της νομικής επιστήμης».

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα με υποδεχόσασταν εδώ με δύο ανώνυμες αναρτήσεις που υποστηρίζουν ότι είμαι η ντροπή της νομικής επιστήμης και θα ήθελα να γνωρίζω ποιοι είναι αυτοί οι τόσο αξιόπιστοι που αναδεικνύετε ως κριτές της δικής μου διαδρομής και της απόφασής μου να υπερασπιστώ τον κ. Λιγνάδη» είπε ο κ. Κούγιας.

«Αν εγώ είμαι η ντροπή της νομικής, ποιος είναι αυτός που με κρίνει;» συμπλήρωσε.
Απαντώντας ο κ. Χατζηνικολάου είπε πως το ρεπορτάζ είχε δύο ελαφρυντικά: Το ότι πρόκειται για δημόσιο υλικό, καθώς και ότι στο εν λόγω ρεπορτάζ συμπεριλαμβανόταν τόσο η απάντηση του κ. Κούγια, όσο και του γιου του. Ωστόσο, οι διακοπές του κ. Κούγια, προκάλεσαν την έκρηξη του δημοσιογράφου. «Αφήστε με να ολοκληρώσω! Εγώ σας άκουσα», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Χατζηνικολάου.

Δείτε ακόμη
Επιμένει ο Κούγιας: Άκυρη η δίωξη κατά Λιγνάδη – “Μύθος” οι καταγγελίες
Βίντεο: Ο Κούγιας έκλεισε το τηλέφωνο σε Τσιμτσιλή, Σκορδά, παραλίγο να τσακωθεί με Χατζηνικολάου
Ο Αύγουστος Κορτώ απαντά στον Κούγια: “Ερασιτέχνης αδελφή, μάλλον”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις