Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – Εξ αναβολής: Τρίποντη …σπρωξιά
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – Εξ αναβολής: Τρίποντη …σπρωξιά

Σούπερ Λιγκ - Εξ αναβολής: Η Λαμία πέρασε από το Αλκαζάρ με διπλό 1-0 και έσπρωξε την ΑΕΛ στο χείλος του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία

Σούπερ ΛιγκΕξ αναβολής: Ηταν κάτι σαν τελικός παραμονής και η Λαμία τον κέρδισε. Πέρασε από το άντρο της μεγάλης αντιπάλου της στη μάχη σωτηρίας, της ΑΕΛ, με διπλό 1-0  και την βύθισε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Πήρε έτσι τεράστιο αβαντάζ ενόψει πλέι άουτ. Και αν κάνει και νίκη στο ματς με την ΑΕΛ που θα οριστεί ξανά (το αναβληθέν των ανακληθέντων δελτίων) θα ρίξει ουσιαστικά την ΑΕΛ κατηγορία! Επί της παρούσης, το μόνο που έχει εξασφαλίσει είναι τεράστιο ψυχολογικό και βαθμολογικό πλεονέκτημα 8 βαθμών (και -7 από τον Παναιτωλικό η ΑΕΛ). 

Το παιχνίδι όσο κλειστό θα περίμενε κανείς να είναι ένα ντέρμπι παραμονής. Οι δύο ομάδες είχαν ελάχιστες καλές στιγμές, η ΑΕΛ με τον Μπεν Χατίρα καιη Λαμία με τον Αραμπουλί, αλλά το σκορ έμενε στο 0-0. Οι Φθιωτοί, πάντως, είχαν πρωτοβουλία κινήσεων και κατοχή μπάλας [που τους εξασφάλιζε λιγότερο πονοκέφαλο στα μετόπισθεν. Μετά το 20λεπτο η ΑΕΛ ισορρόπησε το ματς αλλά μεγάλη ευκαιρία δεν “έβγαλε”. Τουναντίον η Λαμία ήταν αυτή που προηγήθηκε 1-0 με σκόρερ τον Αραμπούλι (41’) με όμορφη κεφαλιά από σέντρα με …διαβήτη του Ανχελ Μαρτίνεθ.

σε δύσκολη κατάσταση η ΑΕΛ

Σούπερ Λιγκ – Εξ αναβολής: Το β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη και την πρώτη ουσιαστικά φάση της, η Λαμία άγγιξε το 0-2 με τον Αραμπουλί ξανά να πλασάρει, αλλά ο Νάγκι έσωσε την εστία του από το γκολ. Η ΑΕΛ άρχισε πια να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα και να ρισκάρει περισσότερο. Ο Φέστα άλλαξε το σύστημα και πέρασε τρεις στην επίθεση (Ακούνια, Μουκάντζο, Ντουρμισάι) και δύο μεσοεπιθετικούς (Μπεν Χατίρα, Νικολιάς). Κάπως έτσι το ματς μεταφέρθηκε στο μισό της Λαμίας και την πίεσαν ασφυκτικά. Ο Γρηγορίου αντέδρασε και φρέσκαρε την ομάδα του, έδωσε ανάσες στην άμυνά του. Οχι απλά σταμάτησε τις επιθέσεις της ΑΕΛ αλλά σε κόντρα επίθεση έφτασε και κοντά στο 0-2 με τον Μπεχαράνο (77’). Το σκορ πάντως δεν άλλαξε και η Λαμία άνετα έφτασε στη νίκη τελικά.

Το φιλμ του αγώνα: 

ΓΚΟΛ: Αραμπουλί 41’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος. ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς, Δημητριάδης. VAR: Γκορτσίλας.

ΑΕΛ (Φέστα): Νάγκι, Ζίζιτς, Χουσίνο, Μιχαήλ, Καρανίκας (Νικολιάς 46’), Γκράουρ Κολομπίνο (Σπαρβ 89’), Στίφλερ (Ντουρμισάι 63’), Μπεν Χατίρα, Ακούνια Μουκάντζο (Πινακάς 76’).

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Ορτέγκα, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπα (Γκαζαριάν 69’), Καραμάνος (Μπιάρνασον 88’), Ντέλετιτς (Μάντζρεκαρ 88’), Αραμπούλι.

αγκαλια με τη σωτηρία η Λαμια

Δείτε ακόμη: 

Αγγλοϊσπανικός πόλεμος Ατλέτικο-Τσέλσι, σε Ρουμάνικο πεδίο μάχης!
Χτυπημένη από covid19 η Μπάγερν δοκιμάζεται από τη Λάτσιο στο Ολίμπικο
Το μήνυμα Χεζόνια στον κόσμο του Παναθηναϊκού μέσω των σόσιαλ μίντια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις