Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μηταράκης – αδερφή: Το συγκινητικό αντίο του υπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης – αδερφή: Το συγκινητικό αντίο του υπουργού

Μηταράκης - αδερφή: Την απώλεια της αδερφής του γνωστοποίησε μέσα από τα social media ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, αποχαιρετώντας τη με ένα συγκινητικό μήνυμα.

Την απώλεια της αδερφής του γνωστοποίησε μέσα από τα social media ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, αποχαιρετώντας τη με ένα συγκινητικό μήνυμα.

«Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς την αδελφή σου, μεγάλο κενό. Θα σε θυμάμαι πάντα κεφάτη και χαμογελαστή. Πάλεψες με πείσμα. Περιμένες να γυρίσεις στο Κάμπο αλλά η μοίρα τα έφερε διαφορετικά… Θα σε θυμόμαστε πάντα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Νότης Μηταράκης.

Η ανάρτησή του στο Facebook:

Λίγα λόγια για τον Νότη Μηταράκη

Ο Νότης Μηταράκης (7 Οκτωβρίου 1972) είναι Έλληνας πολιτικός και οικονομικός αναλυτής. Σήμερα είναι Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας και βουλευτής Χίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει διατελέσει Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Σχέσεων, καθώς και Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Ο Νότης Μηταράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Ο πατέρας του κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και τη Χίο και η μητέρα του από τη Λαμία. Είναι παντρεμένος με την πανεπιστημιακό Μαρία Δουρίδα, με την οποία έχουν μια κόρη (Ελισάβετ).

Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στον Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και πραγματοποίησε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD). Επίσης είναι Εταίρος (Fellow) του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων (CMI) και κάτοχος του διεθνούς τίτλου Πιστοποιημένου Οικονομικού Αναλυτή (CFA). Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο το 1998 ως στέλεχος επενδύσεων με εξειδίκευση στις βιομηχανικές επενδύσεις στην Ανατολική Ευρώπη. Tο 2003 συνέχισε την καριέρα στη Fidelity International ως Οικονομικός Αναλυτής και μετέπειτα ως Διευθυντής Επενδυτικής Έρευνας, θέσεις για τις οποίες έχει δεxθεί κριτική.

Νότης Μηταράκης

Πολιτική δράση

Το 2010 ανέλαβε χρέη Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρόεδρο του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Το 2011, εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και ορίστηκε Τακτικό Μέλος της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP). Εξελέγη Βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εκλογές της 17ης Ιουνίου του ίδιου έτους. Στις 21 Ιουνίου 2012 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και στις 30 Νοεμβρίου του ιδίου έτους, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ορίστηκε Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής Εξωστρέφειας.

Την περίοδο 2012 – 2015, διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Εξαγωγών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Παράλληλα ορίσθηκε Αναπληρωτής Διοικητής στα Συμβούλια Διοικητών της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD) και Διοικητής στο Συμβούλιο Διοικητών της Τράπεζας Παρευξείνιας Συνεργασίας (BSTDB). Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας (Α΄ Εξάμηνο 2014), κατείχε τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το Μάρτιο του 2015 έως και τον Ιανουάριο του 2016 διετέλεσε Τομεάρχης Ναυτιλίας & Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας. Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015, ο Νότης Μηταράκης εξελέγη Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία με 4.942 ψήφους (από τους 12.133 στην περιφέρεια της Νέας Δημοκρατίας). Το Νοέμβριο του 2016, ο Νότης Μηταράκης ορίστηκε Αναπληρωτής Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τον Ιούλιο του 2019 εκλέχθηκε ξανά βουλευτής Χίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ορίστηκε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αρμοδιότητα τα ζητήματα των Κοινωνικών Σχέσεων. Στις 15 Ιανουαρίου 2020 τοποθετήθηκε Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διακρίσεις

Βραβεύτηκε το 2005 ως καλύτερος αναλυτής στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Ευρώπη (Thomson Extel Survey).[6] Έχει τιμηθεί με τον Ανώτατο Ταξιάρχη (Σταυρός Α΄ Τάξεως) Τάγματος Αποστόλου & Ευαγγελιστή Μάρκου από Πατριαρχείο Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις