Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεραμέως επίθεση: Συνθήματα στο γραφείο της υπέρ Κουφοντίνα, κατά νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως επίθεση: Συνθήματα στο γραφείο της υπέρ Κουφοντίνα, κατά νομοσχεδίου

Κεραμέως επίθεση: Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και κατά της Νίκης Κεραμέως και της Λίνας Μενδώνη

Νέα επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο Χαλάνδρι. Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και κατά της Νίκης Κεραμέως, του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Οι δράστες ανάρτησαν κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως “Αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/τριες”, στο οποίο κάνουν ειδική αναφορά στην σημερινή επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ, τονίζουν ότι “ο νόμος που μετατρέπει σε αστυνομικά τμήματα τις Σχολές δε θα εφαρμοστεί” και ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να σημειωθεί ότι επίθεση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Κεραμέως και στις 4 Φεβρουαρίου. “Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η παιδεία μας, η χώρα μας”. Αυτό ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Επίθεση στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως

Ταραντίλης: “Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. “Τραμπούκοι έγραψαν συνθήματα στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα κι εναντίον του νόμου για την φύλαξη των ΑΕΙ από έκνομες δραστηριότητες. Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες που το γραφείο της Υπουργού γίνεται στόχος. Ας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει”, αναφέρει.

Επίθεση και στο Action 24

Νωρίτερα, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μπογιές και τρικάκια στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Action 24. Οι νεαροί χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν πήγαν στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού που βρίσκονται σε έναν κεντρικό δρόμο, την οδό Σκιάθου, και αφού πέταξαν μπογιές και τρικάκια κατάφεραν και πάλι να εξαφανιστούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με την ομάδα που συμπαραστέκεται στον καταδικασμένο για την 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει αλλεπάλληλες επιθέσεις, από εμπρησμούς αυτοκινήτων μέχρι φθορές σε τράπεζες και ΑΤΜ.

Ένα άτομο έχει προσαχθεί μετά την επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις