Λαθρεμπόριο τσιγάρων δολοφονία: Τρεις συλλήψεις Πακιστανών

ΕΛΛΑΔΑ

Λαθρεμπόριο τσιγάρων δολοφονία: Τρεις συλλήψεις Πακιστανών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Λαθρεμπόριο τσιγάρων δολοφονία: Το 60χρονο θύμα βρέθηκε τον Ιούλιο δεμένο και φιμωμένο και με χτυπήματα στο σώμα του.

23.02.2021 | 11:39

Οικονομικές διαφορές από λαθρεμπόριο τσιγάρων κρύβονταν πίσω από τη δολοφονία 60χρονου Βουλγάρου υπηκόου στο Άργος, τον περασμένο καλοκαίρι. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, δράστες ήταν τέσσερις  Πακιστανοί, από τους οποίους οι τρεις  συνελήφθησαν με εντάλματα στην περιοχή του Μοσχάτου και ήδη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Τις ίδιες ώρες αναζητείται ο τέταρτος εμπλεκόμενος. Ο 60χρονος Βούλγαρος, ο οποίος εργαζόταν σε αγρόκτημα λίγο έξω από το ΄Αργος, τα τελευταία δέκα χρόνια, και περιποιείτο δέντρα και ζώα, σε σχετικά ερημική περιοχή, είχε βρεθεί νεκρός μέσα στην αγροικία όπου διέμενε, από έναν φίλο του.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο τελευταίος, που εργαζόταν σε κοντινό σημείο, έσπευσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία και επί τόπου βρέθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ναυπλίου, ενώ από την Αθήνα έφθασε στον τόπο της δολοφονίας κλιμάκιο αστυνομικών από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Από τα πρώτα στοιχεία στη σκηνή του εγκλήματος είχε προκύψει ότι ο 60χρονος  του οποίου η σύζυγος και τα παιδιά διαμένουν στη Βουλγαρία, ήταν δεμένος και φιμωμένος με μονωτική ταινία. Επίσης στη διάρκεια της νεκροψίας και της νεκροτομής που ακολούθησε ο ιατροδικαστής  είδε ότι έφερε αρκετά χτυπήματα.

Λαθρεμπόριο τσιγάρων δολοφονία: Η μονωτική ταινία στα εργαστήρια

Από το καλοκαίρι ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα με πρώτο ζητούμενο να εντοπιστούν τα άτομα, που επισκέπτονταν τον Βούλγαρο υπήκοο στην αγροικία ή τουλάχιστον τον είχαν επισκεφθεί τα τελυταία 24ωρα πριν βρεθεί νεκρός. Παράλληλα στα εγκληματολογικά εργαστήρια είχαν σταλεί αντικείμενα που βρέθηκαν στην αγροικία αλλά και τα κομάτια της μονωτικής ταινίας με την οποία οι δράστες του εγκλήματος είχαν φιμώσει το θύμα τους. Σε κάποια στιγμή προέκυψαν αποτυπώματα, που οδήγησαν στην ομάδα των Πακιστανών,  κάποιοι από τους οποίους είχαν απασχολήσει για λαθρεμπόριο τσιγάρων παλαιότερα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας άρχισαν την αναζήτησή τους και εν τέλει εντόπισαν  τους τρεις και τους συνέλαβαν με διαδοχικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Μοσχάτου. Φέρονται να έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους και ότι κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι οικονομικές διαφορές από λαθρεμπόριο τσιγάρων. Μάλιστα όπως προέκυψε οι δράστες υποστηρίζουν ότι το θύμα τους χρωστούσε χρήματα τα οποία δεν παρέδιδε.

Exit mobile version