Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΔΕΔΔΗΕ διακοπή ρεύματος – Μήδεια: Πώς να λάβετε αποζημίωση για τις συσκευές που χάλασαν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΔΔΗΕ διακοπή ρεύματος – Μήδεια: Πώς να λάβετε αποζημίωση για τις συσκευές που χάλασαν

ΔΕΔΔΗΕ διακοπή ρεύματος - Μήδεια: Αίτηση για αποζημίωση από τη ΔΕΔΔΗΕ για τις συσκευές που έχασαν λόγω της διακοπής του ρεύματος μπορούν να κάνουν οι πολίτες.

Αποζημίωση για τις ηλεκτρικές συσκευές που καταστράφηκαν από τις διακοπές του ρεύματος δικαιούνται οι πολίτες μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια». Όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος του ΔΣ Εργαζομένων της ΔΕΔΔΗΕ Κώστας Μασούρας, υπάρχει σχετική φόρμα που μπορούν να συμπληρώσουν όσοι πολίτες έχουν δει να καταστρέφεται κάποια συσκευή τους λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση.  Μέσω της πλατφόρμας της ΔΕΔΔΗΕ και ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία θα μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πελάτες που «έχασαν» ηλεκτρικές συσκευές του νοικοκυριού τους από τις αλλεπάληλες διακοπές ρεύματος που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια». Οι πελάτες μπορούν να αποζημιωθούν αν αποδειχθεί ότι οι ηλεκτρικές συσκευές τους καταστράφηκαν κατά τη διακοπή του ρεύματος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι καταναλωτές για την καταβολή της αποζημίωσης:

  • Να υποβάλετε έγκαιρα την παρακάτω αίτηση αποζημίωσης
  • Να θέσετε στη διάθεσή του ΔΕΔΔΗΕ, εφόσον σας ζητηθεί, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό που έχει υποστεί βλάβη, για έλεγχο πριν από την επισκευή τους.
  • Να θέσετε στη διάθεσή του ΔΕΔΔΗΕ, όταν σας ζητηθεί, παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου τεκμηρίωσης της βλάβης και του κόστους επισκευής ή αντικατάστασης των συσκευών με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών (τιμολόγια κ.λπ.).
  • Να υπογράψετε Υπεύθυνη Δήλωσης αποδοχής της αποζημίωσης ή του χρηματικού ποσού που θα σας χορηγηθεί
Κολόνα ηλεκτροδότησης

Ο ΔΕΔΔΗΕ αποφασίζει επί των αιτήσεων αποζημίωσης εντός 15 εργάσιμων ημερών από την υποβολή τους, ενώ σε περίπτωση αποδοχής της αίτησής σας, σας καταβάλλει το χρηματικό ποσό, εντός ενός μηνός από την απόφαση επί της αίτησης.

Η αποκατάσταση των βλαβών

Μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας του Δικτύου Μέσης Τάσης, ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες και οι εργασίες των συνεργείων του στο Δίκτυο Χαμηλής Τάσης στις περιοχές Αγ. Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη Διόνυσος, Εκάλη και Κηφισιά, ανακοίνωσε σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ. Ωστόσο στις πληγείσες περιοχές των Β. Προαστίων, πραγματοποιήθηκαν χθες έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης για την αντικατάσταση -πλήρη επιδιόρθωση στοιχείων του Δικτύου. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν επανηλεκτροδοτηθεί όλα τα νοικοκυριά, ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όσους εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, σημειώνοντας ότι τα συνεργεία του παραμένουν στις πληγείσες περιοχές για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να επέμβουν άμεσα όπου και εάν προκύψουν προβλήματα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει τέλος συγνώμη από τους καταναλωτές για την ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς αυτής κακοκαιρίας και ευχαριστεί θερμά το τεχνικό του προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους, καθώς και την Πολιτική Προστασία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, για τη συνδρομή τους στη μάχη με το χρόνο που δόθηκε για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών από την Μήδεια.

ΔΕΔΔΗΕ κτίριο

 Δείτε ακόμη:

Eπιδότηση έως και 5.000 ευρώ σε επιχειρήσεις για δημιουργία e-shop
ΕΝΦΙΑ, Φόρος Εισοδήματος, Τέλη Κυκλοφορίας: Όλες οι υποχρεώσεις ως τις 28/2
Eπίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις