Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημήτρης Λιγνάδης: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπισή του
ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπισή του

Δημήτρης Λιγνάδης: Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο γνωστός ποινικολόγος πραγματοποίησε επίσκεψη στον ηθοποιό και σκηνοθέτη στη ΓΑΔΑ όπου και κρατείται μετά τη σύλληψή του το Σάββατο. Ο Αλέξης Κούγιας συνοδεύοταν από τον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκο Γεωργουλέα.

Όπως ανακοινώθηκε από το δικηγορικό του γραφείο, ο γνωστός ποινικολόγος, αποδέχθηκε την εντολή του ηθοποιού – σκηνοθέτη. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη στις 12:00. Εναντίον υπάρχουν κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κάνει λόγο για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση θυμάτων σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία, στα οποία ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε κλίμα εμπιστοσύνης εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική ιδιότητά του και σημειώνει ότι προκύπτει άσκηση βίας ή κακοποίηση με τα θύματα σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας και βρίσκεται στη ΓΑΔΑ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Η κατάθεση από γνωστό τραγουδιστή

Εν τω μεταξύ, μία ακόμα μαρτυρία περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Γνωστός τραγουδιστής, που ασχολείται και με την υποκριτική τέχνη, πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία και ζήτησε να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι θύμα, αλλά υποστήριξε πως γνωρίζει τον σκηνοθέτη και γι’ αυτόν τον λόγο ξέρει στοιχεία για την προσωπικότητα του κατηγορουμένου. Ο τραγουδιστής εξετάστηκε ως μάρτυρας και φαίνεται να σκιαγράφησε το προφίλ και την έκνομη δράση που αποδίδεται στον κατηγορούμενο.

Η δικογραφία βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία καλείται να χειριστεί αυτήν την πολύ λεπτή υπόθεση, αφού αφορά αδικήματα σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων.

Δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες από θύματα, οι οποίες θα ενσωματωθούν στην έρευνα και οι μάρτυρες θα εξεταστούν από την ίδια ανακρίτρια. Όμως σε περίπτωση που κάποιος προβεί σε μήνυση, τότε το περιεχόμενό της θα εξεταστεί αρχικά από την Εισαγγελία και στη συνέχεια, εφόσον ασκηθεί δίωξη, θα διαβιβάζεται στην ανακρίτρια.

Την Τετάρτη η κατάθεση Τσαρούχα στον εισαγγελέα

Εν τω μεταξύ, το σύνολο των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αναμένεται να παραδώσει εν τέλει ο Πασχάλης Τσαρούχας στις εισαγγελικές αρχές, ως πλέον αρμόδιος υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ.

Ο κ. Τσαρούχας, ο οποίος έχει δηλώσεις πως οι καταγγελίες αυτές είναι περίπου 1000, έχει κληθεί να καταθέσει στην εισαγγελία την ερχόμενη Τετάρτη. Σήμερα στην εισαγγελία προσήλθε ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος όμως, σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε αναρμόδιος να διαβιβάσει τους φακέλους των καταγγελιών στις εισαγγελικές αρχές και για αυτό φέρεται να παρέπεμψε τους εισαγγελείς στον κ. Τσαρούχα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις