Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αύξηση κρουσμάτων Ελλάδα: “Έκρηξη” με χιλιάδες μολύνσεις προβλέπει ο Τζανάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση κρουσμάτων Ελλάδα: “Έκρηξη” με χιλιάδες μολύνσεις προβλέπει ο Τζανάκης

Αύξηση κρουσμάτων Ελλάδα: Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, στην Αθήνα υπάρχει μια ιδιομορφία του επιδημιολογικού κύματος, καθώς εκεί επικεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και διευκολύνεται η μετάδοση του ιού.

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και μια ενδεχόμενη αποκλιμάκωση των μέτρων μίλησε σήμερα ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης. Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, στην Αθήνα υπάρχει μια ιδιομορφία του επιδημιολογικού κύματος, καθώς εκεί επικεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και διευκολύνεται η μετάδοση του ιού. Όπως είπε, σύμφωνα με το μοντέλο που έχουν δημιουργήσει στην Κρήτη, υπάρχει η πρόβλεψη ότι μέχρι τις 5 Μαρτίου, τα κρούσματα θα πλησιάσουν τις 2.000, ενώ και αυτή τη βδομάδα θα παρατηρηθεί άνοδος των κρουσμάτων.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, στις 10 του Μάρτη θα είναι παγιωμένη μια αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού κύματος και το Πάσχα θα είναι καλύτερο από πέρσι χωρίς οριζόντια μέτρα λόγω και της ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά και του γεγονότος ότι το 15%-20% του πληθυσμού θα είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, υποστήριξε ότι πρέπει να προσέξουμε πώς θα ανοίξουμε. Με τα σχολεία πρέπει να γίνει μια σημαντική έρευνα από την επιτροπή, να διευκρινιστεί σε ποιον βαθμό συμβάλλουν στην επιδημία τα παιδιά. Η άποψή του είναι ότι τα δημοτικά και οι πρώτες τάξεις του γυμνασίου μπορούν να συνεχίσουν με φυσική παρουσία. Για το λιανεμπόριο είπε πως πρέπει να λειτουργήσει, αλλιώς θα φέρει πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Κορονοϊός: Συζητήσεις για τα σχολεία

Κατά πληροφορίες, τα προσεχή εικοσιτετράωρα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες συζητήσεις που αφορούν στην επαναλειτουργία των σχολείων αλλά και στον τρόπο επιστροφής στην κανονικότητα του λιανεμπορίου. Φαίνεται πάντως ότι σε αυτή τη φάση, για τις δομές της πρωτοβάθμιας αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συνεκτιμηθούν κι άλλες παράμετροι, όπως η επίδραση των μεταλλάξεων, στην ενδοσχολική διασπορά. Από τον παράγοντα των νέων στελεχών του ιού, εξαρτώνται και οι αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η λειτουργία του οποίου – με δεδομένη την έντονη πίεση στην οικονομία – αποκτά όλο και πιο ζωτική σημασία.

Δείτε το βίντεο:

Πάτρα: 37 κρούσματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Συναγερμός σήμανε στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα, 37 κρατούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί, ενώ 2 νοσηλεύονται ήδη σε τοπικό νοσοκομείο. Περισσότεροι από 200 κρατούμενοι μένουν σε ειδικές πτέρυγες και στη συνέχεια να υποβληθούν σε τεστ covid. Στη συγκεκριμένη φυλακή υπάρχουν 800 κρατούμενοι, κάτι που προκαλεί ανησυχία για τυχόν διασπορά σε όλους τους φυλακισμένους.

Δείτε ακόμη
Περιστέρι: Συνελήφθη 62χρονος καθηγητής που κακοποιούσε μαθητή επί επτά χρόνια
Ρομά έστησαν γλέντι – Πρόστιμα και προσαγωγές
Νεογέννητο νοσηλεύεται διασωληνωμένο με Covid στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων
Προς σταδιακή άρση του lockdown από 1η Μαρτίου – Το κυβερνητικό πλάνο
Το… ακορντεόν
Βασιλακόπουλος: Θα κάνουμε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα φέτος – Κάμψη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις