Παναθηναϊκός- Μπάσκετ: Βόμβα Χεζόνια!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός- Μπάσκετ: Βόμβα Χεζόνια!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Παναθηναϊκός- Μπάσκετ: Τον 26χρονο ΝΒΑερ βάζει στη μηχανή του ο εξάστερος με συμβόλαιο που έχει και οψιόν ανανέωσης μετά το καλοκαίρι

22.02.2021 | 17:14

ΠαναθηναϊκόςΜπάσκετ: Βόμβα μεγατόνων ενεργοποίησε ο μπασκετικός Παναθηναϊκός εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης φόργουορντ δεν είναι τυχαία περίπτωση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ούτε όμως και στο NBA. Στα 26 του χρόνια ο άλλοτε παίκτης της Νέας Υόρκης έχει εκφραστεί στο παρελθόν με διθυραμβικά σχόλια λατρείας για τον εξάστερο. Μάλιστα πριν καν μετακομίσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για να κάνει μερικές πολύ καλές σεζόν στο NBA, δήλωνε οπαδός του Παναθηναϊκού! 

Ο Χεζόνια εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει να παίξει στην Ευρώπη και οι προτάσεις από ομάδες της Euroleague ήταν βροχή. Όμως ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος την αγάπη του παίκτη για το σύλλογο, συμφώνησε μαζί του. Χωρίς, μάλιστα, να διαφοροποιήσει το μπάτζετ του. Με το πρόγραμμα «Sponsor a player» κινήθηκαν άμεσα και κατάφεραν νε βρουν χορηγούς για να καλύψουν τις απαιτήσεις του Χεζόνια. Το συμβόλαιο είναι για 1+1 χρόνο, δηλαδή το υπόλοιπο της φετινής σεζόν και την option για την επόμενη.

Παναθηναϊκός- Μπάσκετ: Η καριέρα του και το χρονικό

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έψαχνε καιρό μια κίνηση που θα ανέβαζε την ψυχολογία του κόσμου. Και έφτασε σε συμφωνία με έναν παίκτη που έχει κάνει καριέρα στο ΝΒΑ και έχει τεράστιο κίνητρο και λόγω ηλικίας. Ο πρώην παίκτης των Μάτζικ, Νικς, Μπλέιζερς ήθελε Παναθηναϊκό και το έδειξε με κάθε τρόπο. Εριξε τα “θέλω” του και οι πράσινοι έκαναν την υπέρβαση μέσω χορηγών.

Ο 26χρονος φόργουορντ άρχισε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα Β’ και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα των Καταλανών την τριετία 2012-2015, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Χεζόνια επιλέχθηκε στο Νο. 5 του draft του 2015 από τους Μάτζικ. Στο Ορλάντο έμεινε για τρεις χρονιές και στην τελευταία του σεζόν σημείωσε μερικά από τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του στις ΗΠΑ: 9,6 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ ανά ματς. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε για μία χρονιά στους Νιου Γιορκ Νικς (8,8π., 4,1ρ., 1,5ασ.) και για άλλη μία στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (4,8π., 3,5ρ.).

Τη φετινή σεζόν ο «Σούπερ Μάριο» δεν βρήκε ομάδα στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού, αν και αρχικά είχε «ακουστεί» πως θα βρίσκεται στο training camp των Μέμφις Γκρίζλις. Βλέποντας τα περιθώρια να στενεύουν, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, «ψήθηκε» με την προοπτική των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης, για να επιστρέψει στη δράση στο υψηλό επίπεδο.

Δείτε ακόμη: 

Η εθνική πόλο πιστή στο ραντεβού με τους Ολυμπιακούς, 13-10 τη Ρωσία πάει Τόκυο!
Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ της επιστροφής μέρους του αθλητισμού στη δράση
Η Έβερτον ύψωσε μπλε λάβαρο στο Ανφιλντ, 2-0 τη Λίβερπουλ
Exit mobile version