Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αθλητισμός – ΕΟΕ: Μπαίνει ο Πετρούνιας 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητισμός – ΕΟΕ: Μπαίνει ο Πετρούνιας 

Αθλητισμός - ΕΟΕ: Ανακοίνωσε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την Επιτροπή ως εκπρόσωπος των Αθλητών και Αθλητριών 

ΑθλητισμόςΕΟΕ: Τη λάμψη των μεταλλίων του και τους τόνους ήθους που κουβαλάει στους γυμνασμένους ώμους του θέλει να εισφέρει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και κορυφαίος αθλητής στον κόσμο στους κρίκους, το ανακοίνωσε επίσημα μέσω των σόσιαλ μίντια. Ο Πετρούνιας ανάρτησε δημοσίευση μέσω της οποίας ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση στην ΕΟΕ ως εκπρόσωπος των αθλητών και αθλητριών. Η ανάρτηση του Πετρούνια είναι η παρακάτω: 

“Η φωνή της κάθε αθλήτριας και αθλητή με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είναι δυνατή και να ακούγεται μέσα στο Ολυμπιακό Κίνημα. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι πολλά και θεωρώ πως εμείς που ακουγόμαστε λίγο περισσότερο λόγω ενός Ολυμπιακού μεταλλίου, είναι καθήκον μας να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε για όλους τους συναθλητές και συναθλήτριές μας την επίλυση τους. Γι αυτό και σήμερα μετά από πολύ ώριμη σκέψη αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ιδιαίτερα τιμητική θέση του εκπροσώπου όλων των αθλητών και αθλητριών από όλα τα αθλήματα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή”.

Αθλητισμός – ΕΟΕ: Μια χρυσή καριέρα

Ο Πετρούνιας ξεκίνησε σε μικρή ηλικία την ενόργανη γυμναστική και σε ηλικία 5 ετών τα… βρόντηξε. Όπως δεν έμεινε μακριά από τα γυμναστήρια για καιρό. Επέστρεψε και αφοσιώθηκε με τους κρίκους αποφασισμένος να γράψει ιστορία. Και το έκανε! Το 2010 κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης της Γάνδης. Το 2011 κατετάγη 2ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης στο Κότμπους. Στις 9 Απριλίου του ίδιου έτους ήρθε η τρίτος και πήρε χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Και μετά το καλοκαίρι πήρε τρία χρυσά σε ισάριθμα Παγκόσμια Κύπελλα Ενόργανης (Γάνδη, Μάριμπορ Οστράβα).

Το 2012 ήταν χρυσός στο Challenge Cup στην Οστράβα και πέμπτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μαζί με τις πρωτιές στο Παγκόσμιο κύπελλο ο Πετρούνιας πέρασε πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της FIG στους κρίκους. Το 2013 επανέλαβε την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σε Παγκόσμια Κύπελλα και Challenge Cups (Λα Ρος, Γάνδη, Λιουμπλιάνα, Όσιγιεκ). 

ο χρυσος πετρουνιας

Αθλητισμός – ΕΟΕ: Έγραψε ιστορία

Το 2014 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 2015 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, το ίδιο και στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού, Ενώ στέφθηκε και παγκόσμιος πρωταθλητής στη Γλασκώβη! Το 2016 χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ντόχα και το χρυσό μετάλλιο στο 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης στη Βέρνη. Στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με 16.000 πόντους.

Το 2017 κατέλαβε την πρώτη θέση στο στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης. Και για τρίτη συνεχόμενη φορά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που του Κλούζ. Το 2018 χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης και τον Αύγουστο ο Πετρούνιας αναδείχθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης στη Γλασκώβη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ιταλού Γιούρι Kέκι! Η επιτυχία συνεχίστηκε και με την κατάκτηση για τρίτη φορά του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα!

Δείτε ακόμη: 

Η εθνική πόλο πιστή στο ραντεβού με τους Ολυμπιακούς, 13-10 τη Ρωσία πάει Τόκυο!
Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ της επιστροφής μέρους του αθλητισμού στη δράση
Η Έβερτον ύψωσε μπλε λάβαρο στο Ανφιλντ, 2-0 τη Λίβερπουλ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις