Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταδίωξη ληστών Σέρρες: Κυνηγούσαν ληστές στον… μισό νομό
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη ληστών Σέρρες: Κυνηγούσαν ληστές στον… μισό νομό

Καταδίωξη ληστών Σέρρες: Μέσα στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν 700 ευρώ σε μετρητά αλλά και προπληρωμένες κάρτες σίτισης

Σκηνές αστυνομική ταινίας, που έκοβαν την ανάσα και στη διάρκεια της οποίας κινδύνευσαν αστυνομικοί καθώς επιχειρήθηκε από κακοποιούς να πέσουν πάνω τους για να διαφύγουν, ξετυλίχθηκαν σε περιοχή των Σερρών.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από αρκετή ώρα, οι αστυνομικοί που έχασαν λόγω ιλιγγιώδους ταχύτητας και επικίνδυνων ελιγμών το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο, το βρήκαν παρατημένο και μέσα σ’ αυτό ένα χρηματοκιβώτιο που είχαν αρπάξει οι δράστες προ ολίγου από επιχείρηση στη βιομηχανική περιοχή των Σερρών. Μέσα στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν 700 ευρώ σε μετρητά αλλά και προπληρωμένες κάρτες σίτισης αξίας 10.000 ευρώ με τις οποίες η επιχείρηση βοηθούσε του εργαζόμενους να σιτίζονται στο δύσκολο διάστημα του κορωνοϊού.

Η Ασφάλεια των Σερρών έφθασε στην ταυτότητα του οδηγού του οχήματος ο οποίος κατάφερε προς στιγμήν να διαφύγει εγκαταλείποντας το όχημα, ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν και τους συνεργούς του. Δικογραφία σχηματίστηκε και κατά της μητέρα του αναζητούμενου Ρομά, καθώς μετά το επεισόδιο μετέβη σε αστυνομικό Τμήμα και ανέφερε την κλοπή του οχήματος σε χρόνο προγενέστερο της κλοπής και της καταδίωξης κάτι που απεδείχθη ψευδές.

Όλα ξεκίνησαν στη 1 το πρωί όταν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ειδοποιήθηκε από άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας για την εισβολή και αρπαγή του χρηματοκιβωτίου της επιχείρησης από άγνωστο αριθμό δραστών. Περιπολικά και τρία αυτοκίνητα της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος,  κινήθηκαν για το σημείο, όπου, όταν έγιναν αντιληπτοί από τους δράστες, τράπηκαν σε φυγή.

Είχε φορτώσει το χρηματοκιβώτιο

Ένας εξ αυτών διέφυγε με όχημα μάρκας BMW, στο οποίο είχε ήδη φορτώσει το χρηματοκιβώτιο.

Το όχημα κινούμενο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ανέφεραν οι αστυνομικοί, επιχείρησε να διαφύγει από παράδρομους και χωματόδρομους της ευρύτερης περιοχής. Ακολούθησε καταδίωξη, η οποία κράτησε αρκετή ώρα και αφού το εν λόγω όχημα διέσχισε σχεδόν τον μισό Νομό, έπειτα από  συντονισμένες  ενέργειες τόσο της ΟΠΚΕ, όσο και των αστυνομικών του Α.Τ Ηράκλειας, εγκλωβίστηκε το όχημα. Ο δράστης πρόλαβε μέσα στο σκοτάδι να διαφύγει με τα πόδια, αφού πρώτα επιχείρησε να εμβολίσει τα οχήματα της ΟΠΚΕ.

Το όχημα κατασχέθηκε και  στο κάθισμα του συνοδηγού βρέθηκαν το χρηματοκιβώτιο, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλες, στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν και στους υπόλοιπους της ομάδας των διαρρηκτών και στη διερεύνηση του συνόλου της δράσης τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Σερρών σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς τα ξημερώματα, διέρρηξε επιχείρηση σε περιοχή των Σερρών και αφαίρεσε ένα μεταλλικό κυτίο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ και 70 προπληρωμένες κάρτες συνολικής αξίας 10.500 ευρώ. Περιπολούντες αστυνομικοί, συνεχίζει η Αστυνομία,  μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν σε αγροτική περιοχή το όχημα που χρησιμοποίησε ο προαναφερόμενος ημεδαπός, μέσα στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυτίο με το χρηματικό ποσό και τις προπληρωμένες κάρτες. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ το κλεμμένο κυτίο με το περιεχόμενό του, αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις