Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Διπλοπενιές – Κόκοτας: Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής που είχε δεύτερο ρόλο στην ταινία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Διπλοπενιές – Κόκοτας: Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής που είχε δεύτερο ρόλο στην ταινία

Διπλοπενιές - Κόκοτας: Ο εν λόγω τραγουδιστής έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Ο εν λόγω τραγουδιστής έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο. Οι επιτυχίες του παίζουν μέχρι και τις μέρες μας, καθώς αποδείχθηκε ότι άντεξαν στον χρόνο. Πρόκειται για τον Σταμάτη Κόκοτα. Πριν γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα, είχε κάνει ένα πέρασμα ως ηθοποιός στην ταινία «Διπλοπενιές».

Μάλιστα, ο ίδιος έπαιζε μπουζούκι στο κομμάτι «Μάτια βουρκωμένα», το οποίο τραγούδησε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και αποτέλεσε τη μεγάλη επιτυχία της εποχής. Μπορείτε να δείτε τον Κόκοτα στο 0:55 του βίντεο, στα δεξιά του Βασίλη Αυλωνίτη. Αν και τότε δεν είχε αφήσει τη χαρακτηριστική φαβορίτα του, εν τούτοις μπορεί κάλλιστα να ξεχωρίσει, ανάμεσα στους υπόλοιπους.

Ο Σταμάτης Κόκοτας στις «Διπλοπενιές»

Ο Σταμάτης Κόκοταςείναι Έλληνας τραγουδιστής. Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.α.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Η υπόθεση της ταινίας

Κάποια μέρα που ο Γρηγόρης δουλεύει στην οικοδομή και ταυτόχρονα τραγουδάει, τυχαίνει να περνούν από εκεί ένας μαέστρος, ο Βαγγέλης, και δύο μπουζουξήδες. Τον ακούνε, μαγεύονται απ’ την καθάρια φωνή του και του προτείνουν να γίνει μέλος της ορχήστρας τους. Έτσι, ο νιόπαντρος μεροκαματιάρης βρίσκεται και με μια δεύτερη δουλειά, στο νυχτερινό κέντρο του κυρ-Λευτέρη. Στο κέντρο έρχεται βέβαια και η γυναίκα του η Μαρίνα, η οποία δεν αργεί να ανεβεί στην πίστα, να κάνει τα τσαλίμια της και να μαγέψει τους πάντες.

Η επιτυχία της όμως έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικογενειακή ζωή του ζευγαριού, μιας και οι θαυμαστές της Μαρίνας, όπως και οι θαυμάστριες του Γρηγόρη τούς απομακρύνουν τον ένα απ’ τον άλλο. Όμως, οι ζήλιες και οι καβγάδες, μετά από κάποια έξαρση, υποχωρούν και το ζευγάρι επανέρχεται στην ομαλή συμβίωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις