Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Alco για Open 2021: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco για Open 2021: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco για Open 2021: Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO

Διατηρεί το διψήφιο προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.  Συγκεκριμένα η Alco καταγράφει διαφορά 14,5 μονάδων, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% έναντι 23,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 3% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%. Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό της τάξεως του 12% των αναποφάσιστων, ενώ το 5,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλα κόμματα.

Στο ερώτημα προς τους πολίτες για τον ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 41%, ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει 21%, ενώ κανέναν επιλέγει το 33%. Για το πρόγραμμα των εμβολιασμών το 48% δηλώνει ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 40% που απαντά «όχι» για τον μήνα Φεβρουάριο. Στην ίδια ερώτηση τον Ιανουάριο το 36% δήλωνε ικανοποιημένο έναντι 43% που δεν ήταν.

🚩Όσον αφορά την ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός παίρνει ποσοστό 41% έναντι 21% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 33% θεωρεί τον κανένα.

Δημοσκόπηση Alco για Open

🚩Στην ερώτηση για το αν πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει παραγραφή σε θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης το 86% απάντησε ναι και μόλις το 5% όχι.

Δημοσκόπηση Alco για Open 2021: Ο κορονοϊός

Στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 50% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο ενώ το 44% εκφράζει την ικανοποιήσή του. Αναφορικά με το πώς αντιμετώπισε ο κρατικός μηχανισμός την κακοκαιρία «Μήδεια» οι απόψεις διίστανται, καθώς για την Αττική το 61% δηλώνει «όχι», ενω το 39% πως είναι ικανοποιημένο. Αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα το 55% απαντά ικανοποιημένο, σε αντίθεση με 45%. Στο σύνολο το 51% δεν είναι ικανοποιημένο ενώ το 49% είναι. Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το 53% είναι υπέρ ενώ το 38% τάσσεται κατά αυτής της απόφασης της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις