Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα 534 Φεβρουαρίου 2021 πληρωμή: Πότε θα καταβληθεί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 Φεβρουαρίου 2021 πληρωμή: Πότε θα καταβληθεί

Επίδομα 534 Φεβρουαρίου 2021 πληρωμή: Στις αναστολές Φεβρουαρίου δεν μπορούν να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μετά τις 4 Νοεμβρίου.

Στις αναστολές Φεβρουαρίου δεν μπορούν να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μετά τις 4 Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι μισθωτοί θα μπορούν να μπουν σε αναστολή τον Μάρτιο και να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ. Οι εργοδότες καλούνται υποχρεωτικά να προαναγγείλουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.

Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του τρέχοντος μήνα, είτε για έως το τέλος του μήνα. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό του επιδόματος των 534,00 ευρώ που αντιστοιχεί σε 28 ημέρες. Έτσι, η ημερήσια αποζημίωση των εργαζομένων σε αναστολή τον Φεβρουάριο θα είναι αυξημένη από 17,8 ευρώ σε 19,07 ευρώ. Με το σύστημα της προαναγγελίας οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ θα γίνουν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Aναστολές και τον Μάρτιο

Οι διατάξεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εφαρμόζονται σε εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2021 και ισχύουν για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας της αντίστοιχης επιχείρησης ή υποκαταστήματος λόγω του κορονοϊού ή ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται από αυτόν και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 31 Μαρτίου 2021.

Παράταση του μηχανισμού «ΣΥΝ-Εργασία» και για τον Μάρτιο

Ο μηχανισμός ενίσχυσης «ΣΥΝ-Εργασία» παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εφαρμόζεται για εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31 Ιανουαρίου 2021, με στόχο να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Λεφτά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις