Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στέφανος Μάνος ρεύμα: Ο πρώην υπουργός ζητά παραιτήσεις για το χάος μετά τη “Μήδεια”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος ρεύμα: Ο πρώην υπουργός ζητά παραιτήσεις για το χάος μετά τη “Μήδεια”

Στέφανος Μάνος ρεύμα: Ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος βάζει στο στόχαστρο και τον Δήμαρχο Κηφισιάς τον οποίο χαρακτήρισε "ανύπαρκτο".

Ξέσπασε ο Στέφανος Μάνος που βρίσκεται επί πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα βόρεια προάστια. Ο πρώην υπουργός έβαλε ευθέως εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ, υποστηρίζοντας πως φέρει την ευθύνη για το “blackout”. Ο Στέφανος Μάνος μιλώντας στο Mega δεν έκρυψε την οργή του για τις δύσκολες ώρες που περνάει τόσο ο ίδιος όσο και εκατοντάδες άλλες οικογένειες, ενώ στο στόχαστρο έβαλε και τον Δήμαρχο της Κηφισιάς, τον οποίο χαρακτήρισε “ανύπαρκτο”. “Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι η δημόσια αυτή υπηρεσία δεν λειτουργεί ή λειτουργεί κατά τρόπο πρωτόγονο. Δεν ενημερώνει, περιφρονεί τους πολίτες. Ζητώ μια πληροφορία και μου δίνουν διάφορες αοριστολογίες και γενικότητες. Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς προς τους πολίτες αυτός. Αν είχα ευθύνη κυβερνητική θα εξέταζα σοβαρά να απομακρύνουν από την υπηρεσία τον επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ. Για τον τρόπο που συμπεριφέρεται απέναντι στους πολίτες. Ο δήμαρχος Κηφισιάς είναι ανύπαρκτος τελείως”.

Τα τρία τηλέφωνα στον ΔΕΔΔΗΕ

Ο Στέφανος Μάνος περιέγραψε τις τρεις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε όλες αυτές τις ημέρες με τον ΔΕΔΔΗΕ. “Από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας είμαστε χωρίς ρεύμα. Έχουν ένα τριψήφιο αριθμό, έχω επικοινωνήσει τρεις φορές μαζί τους και έχω πάρει ευγενικές απαντήσεις χωρίς νόημα. “Το έχουμε υπόψιν μας”, “είναι τα συνεργεία μας έξω και κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες”. Ωστόσο, η δεύτερη και η τρίτη φορά που τηλεφώνησε ο πρώην υπουργός στην εταιρεία ήταν εκείνες που τον εξόργισαν. “Τη δεύτερη φορά που επικοινώνησα με ρώτησαν αν είχα ξαναεπικοινωνήσει, την τρίτη φορά πάλι το ίδιο, σαν να μην κατέγραφαν τις προηγούμενες επαφές μου”, ανέφερε.

“Από όταν ήμουν παιδί κατοικώ στην Εκάλη. Παλιά είχαμε συχνά χιόνια το χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια, όχι. Φέτος ήταν η εξαίρεση. Γενική διάλυση! Είμαι ήδη 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό άρα χωρίς θέρμανση και 12 ώρες χωρίς ύδρευση. Πληροφόρηση μηδέν. Έτσι φαντάζονται την κανονικότητα;” είχε αναρτήσει από δύο μέρες στο twitter.

Όταν η πυροσβεστική έκοψε το μισό… δέντρο

Ο Στέφανος Μάνος περιέγραψε στο Mega ένα περιστατικό που συνέβη χθες όταν η πυροσβεστική έφτασε έξω από το σπίτι του, θέλοντας να δείξει την απουσία συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών. “Σήμερα εμφανίστηκε η πυροσβεστική που έκοψε ένα δέντρο που εμπόδιζε τον δρόμο. Όταν ρωτήσαμε γιατί δεν κόβουν το δέντρο πιο πάνω, είπαν ότι αυτό ακουμπάει στο σύρμα κι είναι δουλειά του ΔΕΔΔΗΕ που δεν έχει εμφανιστεί καθόλου. Κι ο δήμος σήμερα εμφανίστηκε μετά την πυροσβεστική με ένα γκρέιντερ. Τα δέντρα είναι κομμένα, τα καλώδια είναι κομμένα. Σπίτια είναι χωρίς ρεύμα. Πάρα πολύς κόσμος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα, σοβαρότερα από τα δικά μου”.

Οι ιδιωτικοποιήσεις θέλουν κανόνες

Ο πρώην υπουργός ήταν από τους πολιτικούς που τάσσονταν από τις αρχές της δεκαετίας του 90 υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Η άποψη του δεν έχει αλλάξει, ωστόσο τόνισε πως θα πρέπει να μπαίνουν αυστηροί κανόνες για την λειτουργία τους για να μην συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις. “Εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται ευλαβικά. Η τήρησή τους πρέπει να είναι δέκα φορές αυστηρότερη για μια εταιρία που συνιστά μονοπώλιο, όπως στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ”, είχε πει συνέντευξη του στην Καθημερινή. Ανάλογη περίπτωση υπάρχει και στην ύδρευση που η εταιρεία είναι ιδιωτική και το νερό συνεχίζει να είναι κομμένο “Όταν τηλεφώνησα το απέδωσαν στη διακοπή του ρεύματος. Ρώτησα εάν έχουν γεννήτρια και μου απάντησαν ότι… χάλασε”.

Ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και υπογειοποίηση καλωδίων

Ο Στέφανος Μάνος τάχθηκε υπέρ της υπογειοποίησης των καλωδίων, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και κυρίως στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο το καλοκαίρι με τα βραχυκυκλώματα τα οποία αποτελούν κίνδυνο για πυρκαγιές, όσο και τον χειμώνα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη τους ξεκαθαρίσματος των αρμοδιοτήτων μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων. “Στο Μάτι διαπιστώσαμε ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν και το αποτέλεσμα το πλήρωσαν οι πολίτες. Το ίδιο έχουμε και τώρα. Δεν λειτουργεί το σύστημα και χρειάζεται μια σοβαρή απόφαση. Να υπάρξει σαφήνεια αρμοδιοτήτων”, υπογράμμισε κλείνοντας.

Στέφανος Μάνος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις