Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΘουΒου Φανερός Πράκτωρ 000: Πού γυρίστηκε η αγαπημένη ταινία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΘουΒου Φανερός Πράκτωρ 000: Πού γυρίστηκε η αγαπημένη ταινία

ΘουΒου Φανερός Πράκτωρ 000: Βασίστηκε στην τότε διεθνή κατασκοπία του Ψυχρού Πολέμου και στον πρωτοεμφανιζόμενο τότε χαρακτήρα ταινιών Τζέημς Μπόντ. 

Το ”Βοήθεια! Ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000” είναι κινηματογραφική ταινία παραγωγής της Θου Βου Ταινίες Γέλιου με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο και βασίστηκε στην τότε διεθνή κατασκοπία του Ψυχρού Πολέμου και στον πρωτοεμφανιζόμενο τότε χαρακτήρα ταινιών Τζέημς Μπόντ.

Η σχολή μυστικών ιδιωτικών πρακτόρων Τζέημς Μπόντ εκπαιδέυει απλούς πολίτες στο να μετατραπούν σε μυστικούς πράκτορες. Εκεί πηγαίνει να εκπαιδευτεί και ο Αθανάσιος Βόμπας γνωστός και ως Θου Βου. Ο Θου Βου βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εκπαίδευσης του που είναι η ανάθεση τριών αποστολών η βαθμολογία των οποίων θα αποτελέσουν τον κωδικό τους αριθμό. Όμως η ανικανότητά του Θου Βου στο να πράξει όσα έμαθε στην σχολή θα τον οδηγήσει σε απρόβλεπτες γκάφες.

Σαν πρώτη αποστολή έχει να βρει στοιχεία για το ερωτικό ενδιαφέρον μιας κοπέλας υπό τις διαταγές του αυστηρού πατέρα της,στη δεύτερη αποστολή προσπαθεί να βρει τον κλέφτη των χαμένων πατρόν σε εναν οικο μοδας και στην τρίτη αποστολή,η οποία είναι βαλτη από τον διευθυντή της σχολής, πρέπει να βρει ένα μυστικο έγγραφο που είναι κρυμμένο μέσα σε μια τούρτα στο ζαχαροπλαστείο “Μαύρη Σαντιγί ” Τελικά, αποτυγχάνει και στις τρεις αποστολές και ονομάζεται τελικά πράκτωρ 000.

Η ταινία αυτή αποτέλεσε τρομερή επιτυχία στους κινηματογράφους, καθώς πούλησε 474.568 εισιτήρια και βγήκε πέμπτη ανάμεσα σε 117 ταινίες. Η επιτυχία αυτή αποτέλεσε και τη δημιουργία δεύτερης ταινίας βασισμένη σε αυτήν εδώ με την ονομασία Θου Βου Φαλακρός πράκτωρ: Επιχείρησις γης μαδιάμ.

H Mustang που οδήγησε ο Βέγγος

Όλα δείχνουν πως οι σκηνές με τη Mustang στην ευρύτερη περιοχή της Εθνικής οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, δεν γυρίστηκαν όλες την ίδια μέρα. Και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι σε άλλα πλάνα βλέπουμε τη Mustang να έχει (μάλλον ψεύτικες) Ελληνικές πινακίδες με αριθμό 131475 μπροστά και 19357 πίσω και σε άλλα πλάνα να έχει μεν μπροστά το 131475 αλλά πίσω ακόμα την Αμερικανική πινακίδα (της Αλαμπάμα) 2A-21473. Και φυσικά υπάρχουν και πλάνα όπου δεν έχει καθόλου πινακίδες.

Οι σκηνές της ταινίας στο εσωτερικό του οχήματος, με τον Βέγγο να οδηγεί, να ακούει ραδιόφωνο και να μιλάει με το μωρό στο πίσω κάθισμα δεν γυρίστηκαν στη Mustang. Ο πιθανότερος λόγος είναι η έλλειψη χώρου στο σπορ κουπέ όχημα. Έτσι επιστρατεύτηκε για τα γυρίσματα στο εσωτερικό του οχήματος το… ταπεινό Datsun 411 που οδηγούσε ο ίδιος ο Θανάσης Βέγγος και στην προσωπική του ζωή. Το αναγνωρίζουμε από το χαρακτηριστικό τιμόνι αλλά και τις λεπτομέρειες στο ταμπλό γύρω από το ραδιοκασετόφωνο.

Για το τέλος, ας ευχηθούμε ο ιδιοκτήτης του οχήματος να βγάλει γρήγορα άκρη με τις ασφαλιστικές εταιρίες για να μπορέσει σύντομα να αποκαταστήσει τις ζημιές και να επαναφέρει τη Mustang σε άψογη κατάσταση.

Θανάσης Βέγγος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις