Ομέρ Τσελίκ: Νέο κρεσέντο μισαλλοδοξίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομέρ Τσελίκ: Νέο κρεσέντο μισαλλοδοξίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ομέρ Τσελίκ: Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (ΑKP) απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

18.02.2021 | 21:38

Ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (ΑKP) Ομέρ Τσελίκ επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα και την Κύπρο επειδή δεν κάλεσαν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στο Φόρουμ Φιλίας. «Θα γίνουν εφιάλτες τα όνειρα των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων», δήλωσε, πιθανότατα χωρίς να σκεφτεί ότι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν κλήθηκαν οι Τούρκοι. «Κάλεσαν άλλες χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Αν η Ελλάδα και οι Eλληνοκύπριοι κάνουν όνειρα πως θα ενεργοποιήσουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις, εγγυόμαστε πως αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες. Να ξεχάσουν την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου, δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας» τόνισε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Αναφερόμενος δε στις διερευνητικές επαφές τόνισε πως είναι ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο, σύμφωνα με το Anadolu, στη συνέχεια προχώρησε στη συγκεκριμένη επίθεση. Παράλληλα, ο Τσελίκ κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα και τη Frontex πως «βυθίζουν τα πλοία των μεταναστών και των προσφύγων ή τους προωθούν στην Τουρκία».

Ομέρ Τσελίκ: «Οι σύμμαχοί μας πρέπει να κάνουν υποδείξεις στην Ελλάδα»

Προ δεκαημέρο σχεδόν ο Ομέρ Τσελίκ κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσει Μητσοτάκη για το Κυπριακό. Τότε ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και για άλλη μια φορά επιδόθηκε σε λεονταρισμούς. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, θα επηρεάσουν τις διερευνητικές επαφές, ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, τόνισε πως η Τουρκία προσπαθεί να δείξει ευαισθησία για μία ομαλή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στην αρχή των συνομιλιών προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα των διερευνητικών.

 

«Οι σύμμαχοί μας, μας είπαν πως οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στον πρόεδρό μας για τη θετική μας ατζέντα με την Ελλάδα. Η Τουρκία έχει την πιο θετική συμβολή. Οι σύμμαχοι μας πρέπει να κάνουν υποδείξεις στην Ελλάδα», είπε ο Τσελίκ. Στη συνέχεια φυσικά άρπαξε την ευκαιρία για να μιλήσει για το Κυπριακό χρησιμοποιώντας ξανά, όπως και για την περίπτωση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τον όρο «γενοκτονία»: «Ο τουρκικός στρατός δεν έχει κάνει κατάληψη στην Κύπρο, αντιθέτως, είναι μια ειρηνική δύναμη. Ο τουρκικός στρατός πήγε εκεί για να αποτρέψει τη σφαγή, να αποτρέψει τη γενοκτονία. Βλέπουμε πως κάποιες ομάδες αψηφούν ακόμα τη λογική και παράγουν ρατσιστικές προσεγγίσεις. Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποσυρθούν από εκεί. Οι Ελληνοκύπριοι αρνούνται να μοιραστούν τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθούν να πάρουν τα πάντα και να μην δώσουν τίποτα. Διαπραγματεύονται με ξεπερασμένη λογική. Σκοπός τους είναι να σφετεριστούν τους Τουρκοκύπριους», ανέφερε.

Exit mobile version