Ληστεία Καρπενήσι: Εξιχνίαση μετά από 8 χρόνια

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Καρπενήσι: Εξιχνίαση μετά από 8 χρόνια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστεία Καρπενήσι: Οι δράστες είχαν ανέβει με σκάλα στο παράθυρο, έδεσαν και χτύπησαν το ανδρύγυνο και άρπαξαν 8.000 ευρώ.

18.02.2021 | 21:22

Οκτώ χρόνια μετά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρπενησίου, κατάφεραν να «βγάλουν τις κουκούλες» από τα κεφάλια των δύο εκ των τεσάρων μελών συμμορίας ληστών, στα χέρια των οποίων είχε μαρτυρήσει έναν ανδρόγυνο σε περιοχή της Ευρυτανίας. Οι δράστες που χρησιμοποίησαν σκάλα τότε για να ανέβουν στο παράθυρο τιου σπιτιού το οποίο παραβίασαν, χτύπησαν το ανδρόγυνο των ηλικιωμένων, τους έδεσαν με πλαστικές χειροπέδες σε χέρια και πόδια, τους κλείδωσαν, κατέστρεψαν την τηλεφωνική γραμμή και διέδυγαν.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι άτυχοι ηλικιωμένοι κατάφεραν μετά από ώρες να ζητήσουν βοήθεια, αφού σύρθηκαν ως ένα σημείο όπου υπήρχε αναπτήρας, τον άναψαν με δεμένα τα χέρια και έκαψαν τις πλαστικές χειροπέδες! Οκτώ χρόνια από εκείνη τη νύχτα οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν, όπως προαναφέρθηκε, τους δύο από τους τέσσερις κουκουλοφόρους. Πρόκειται για έναν 52χρονο σήμερα Αλβανό υπηκοο και έναν 32χρονο ΄Ελληνα. Αναζητούνται τα στοιχεία των άλλων δύο.

Ληστεία Καρπενήσι: Η ληστρική εισβολή

Η ληστρική εισβολή, που αναστάτωσε τότε όλη την Ευρυτανία, εξαπολύθηκε τη νύχτα της 27ης Μαρτίου 2013. Με σκάλα ανέβηκαν στο παράθυρο, το παραβίασαν και πήδηξαν στο εσωτερικό του σπιτιού, αιφνιδιάζοντας τον 83χρονο τότε ιδιοκτήτη και την σύζυγό του. Μετά τα χτυπήματα σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν ούτως η άλλως να προβάλουν αντίσταση, τους έδεσαν χειροπόδαρα και τους πίεζαν να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα. Εν τέλει και μετά από πολύ ώρα, βρήκαν 8.000 ευρώ. Άρπαξαν και το κινητό τηλέφωνο του ανδρόγυνου, κλείδωσαν και την πόρτα του δωματίου τους και τους άφησαν στο έλεος του Θεού.

Ο αναπτήρας που βρήκαν ήταν το σωτήριο στοιχείο για την απελευθέρωσή τους και την καταγγελία στην αστυνομία της ληστείας τρόμου που βίωσαν. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τότε για τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι λίγες ημέρες μετά. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο Αλβανός δράστης είναι ήδη στις φυλακές Δομοκού, για άλλες ληστείες που είχε διαπράξει στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη ληστεία εκείνη.

Exit mobile version