Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά νέα – Βαρβιτσιώτης: Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά νέα – Βαρβιτσιώτης: Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία

Ελληνοτουρκικά νέα - Βαρβιτσιώτης: Μήνυμα προς την Τουρκία να αφήσει τη ρητορική της έντασης.

Μήνυμα προς την Τουρκία να αφήσει τη ρητορική της έντασης και να απέχει από ενέργειες που δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ1.

Με αφορμή τη νέα τουρκική Navtex, o κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να συμπεριφέρεται σαν απρόβλεπτος γείτονας. Αν επιθυμεί να έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη θα πρέπει να αφήσει τη ρητορική της έντασης και να απέχει από ενέργειες που δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση και στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε παράλληλα τα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αναφέρονται στην ανάγκη διαρκούς αποκλιμάκωσης και την αποφυγή μονομερών ενεργειών από την πλευρά της Τουρκίας.

 Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης στο στόχαστρο των Γκρίζων Λύκων

«Πιόνι εχθρικών κύκλων» χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), και κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας την Τρίτη, ο Μπαχτσελί συνέδεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό με όσους στην Τουρκία αντιδρούν στην επικείμενη τροποποίηση του Συντάγματος στην Τουρκία, που ενισχύει ακόμη περισσότερο την παντοδυναμία του Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως υποκινούνται από τους ίδιους «εχθρικούς κύκλους».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κύπρο, για τερματισμό της τουρκικής κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού, ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας που δηλώνει πως ‘στρατηγικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε την τουρκική κατοχή στο νησί’, όπως και αυτοί που ανοίγουν θέμα για τα 4 πρώτα άρθρα του συντάγματος, είναι πιόνια των ίδιων εχθρικών κύκλων». Στην ομιλία του ο Μπαχτσελί υπερασπίστηκε τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης στο Βόρειο Ιράκ, που κατέληξε σε φιάσκο με τον θάνατο 13 στρατιωτικών και πρακτόρων της ΜΙΤ, που είχαν απαχθεί από το PKK.

Ντεβλέτ Μπαχτσελί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις