Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά τώρα – Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης στο στόχαστρο των Γκρίζων Λύκων
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά τώρα – Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης στο στόχαστρο των Γκρίζων Λύκων

Ελληνοτουρκικά τώρα - Μπαχτσελί: Βολές κατά Μητσοτάκη από τον αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων»

«Πιόνι εχθρικών κύκλων» χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), και κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας την Τρίτη, ο Μπαχτσελί συνέδεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό με όσους στην Τουρκία αντιδρούν στην επικείμενη τροποποίηση του Συντάγματος στην Τουρκία, που ενισχύει ακόμη περισσότερο την παντοδυναμία του Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως υποκινούνται από τους ίδιους «εχθρικούς κύκλους».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κύπρο, για τερματισμό της τουρκικής κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού, ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας που δηλώνει πως ‘στρατηγικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε την τουρκική κατοχή στο νησί’, όπως και αυτοί που ανοίγουν θέμα για τα 4 πρώτα άρθρα του συντάγματος, είναι πιόνια των ίδιων εχθρικών κύκλων». Στην ομιλία του ο Μπαχτσελί υπερασπίστηκε τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης στο Βόρειο Ιράκ, που κατέληξε σε φιάσκο με τον θάνατο 13 στρατιωτικών και πρακτόρων της ΜΙΤ, που είχαν απαχθεί από το PKK.

Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Θέλει επίθεση στο Ιράκ ο Μπαχτσελί

Την Τρίτη, ο αρχηγός του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος των γκρίζων λύκων του MHP, ζήτησε μαζική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ΡΚΚ στις περιοχές Καντίλ και Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ. “Η ένδοξη τουρκική σημαία θα πρέπει να υψωθεί στο Καντίλ την αυγή και οι ηγέτες της τρομοκρατίας θα πρέπει να θάβονται στις σπηλιές τους. Τα στρατόπεδα τρομοκρατίας που ιδρύθηκαν στο Μαχμούρ του Ιράκ πρέπει να καούν”, δήλωσε ο Μπατσελί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Η περιοχή Σιντζάρ κοντά στα σύνορα του Ιράκ, όπου το ΡΚΚ χρησιμοποιεί για τις επικοινωνίες του και τις μεταφορές του, θα πρέπει να καταστραφεί σύντομα δήλωσε ο Μπαχτσελί. “Ο καθαρισμός της συνοριακής πύλης Πεσαμπούρ μεταξύ Συρίας και βόρειου Ιράκ, που ελέγχεται από την τρομοκρατική ομάδα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου”, πρόσθεσε. Ο Μπαχτσελί είπε ότι ο αγώνας της Τουρκίας ενάντια στους τρομοκράτες δεν θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, αφού 13 Τούρκοι πολίτες μαρτύρησαν από τρομοκράτες του ΡΚΚ στη βόρεια περιοχή Γκάρα του Ιράκ.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε την Κυριακή ότι τα πτώματα 13 Τούρκων αμάχων βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επίθεσης της Τουρκίας Claw-Eagle 2 στην Γκάρα. Οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν την Επιχείρηση Claw-Eagle στις 10 Φεβρουαρίου για να εμποδίσουν το PKK και άλλες τρομοκρατικές ομάδες να αποκαταστήσουν θέσεις, που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή διασυνοριακών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία. Οι επιχειρήσεις Claw-Tiger και Claw-Eagle ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών και των συνόρων της Τουρκίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις