Διαμέρισμα στο Χονγκ Κογκ: Πουλήθηκε σε super τιμή,156.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

ΚΟΣΜΟΣ

Διαμέρισμα στο Χονγκ Κογκ: Πουλήθηκε σε super τιμή,156.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Anisa Ntaouti

Διαμέρισμα στο Χονγκ Κογκ: Η καλύτερη πώληση διαμερίσματος παρά την οικονομική κρίση έγινε στο Χονγκ Κογκ

17.02.2021 | 17:04

Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ, έχοντας ήδη δεχθεί πλήγμα από μήνες διαδηλώσεων το 2019, υπέστη τον αντίκτυπο της πανδημίας του κλεισίματος των συνόρων. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της ημιαυτόνομης κινεζικής περιοχής συρρικνώθηκε κατά 6,1% το 2020, που αποτελεί ρεκόρ, ενώ το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 6,6%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και 16 χρόνια. Το Χονγκ Κονγκ είναι μια πόλη με μεγάλες αντιθέσεις. Στους δρόμους κυκλοφορούν πολυτελή αυτοκίνητα δίπλους σε ηλικιωμένους που μαζεύουν χαρτόνια σε καρότσια για να τα δώσουν για ανακύκλωση. Και η πώληση αυτού του ακινήτου φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι οι μεγιστάνες του Χονγκ Κονγκ δεν γνωρίζουν κρίση.

Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ, επίσημα Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, είναι παραθαλάσσια περιοχή και σημαντικός λιμένας της Κίνας, πρώην Βρετανική αποικία. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κίνας, η ομώνυμη πόλη μαζί με το Καουλούν και συνδέονται με υποθαλάσσια διπλής κατεύθυνσης σήραγγα. Δοκιμάζεται συχνά από καταστροφικούς τυφώνες. Το κλίμα είναι θερμό και υγρό.

Έχει έκταση 1.106,7 τετρ. χιλιόμετρα και πληθυσμό 7.509.200 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2020. Υπήρξε βρετανική αποικία από το 1842 και ανήκε στη Βρετανική Κοινοπολιτεία έως το 1997, οπότε η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στη Κίνα, σε μία μεγαλειώδη τελετή. Υπόψη ότι από τον λιμένα του Χονγκ Κονγκ γινόταν και συνεχίζεται σήμερα να διενεργείται, το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της Κίνας. Διαθέτει σπουδαίο σύγχρονο αεροδρόμιο και τον μεγαλύτερο αριθμό κινηματογραφικών αίθουσων που διαθέτει πόλη της Ασίας. Κατά στη δεκαετία του 1970 άρχισαν να ανεγείρονται με ταχύτατο ρυθμό τεράστιοι ουρανοξύστες που δεσπόζουν της πόλης προσδίδοντας εικόνα μεγαλούπολης των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμη:

ΑΜΕΑ στο διάστημα για πρώτη φορά, η ESA αναζητάει υποψήφιους
Απόφαση βόμβα σε Βάδη-Βυρτεμβέργη και Ολλανδία: Αντισυνταγματική η απαγόρευση κυκλοφορίας
Εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας – Σε κατάσταση συναγερμού η Σικελία
Exit mobile version