Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σχολεία αύριο Θεσσαλονίκη: Κανονικά σε Ωραιόκαστρο, Λαγκαδά και Βόλβη
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία αύριο Θεσσαλονίκη: Κανονικά σε Ωραιόκαστρο, Λαγκαδά και Βόλβη

Σχολεία αύριο Θεσσαλονίκη: Πώς θα λειτουργήσουν στην Κεντρική Μακεδονία - Ποια θα μείνουν κλειστά

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη, όλα τα σχολεία στους δήμους Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Στους τρεις παραπάνω δήμους ανοιχτοί ήταν σήμερα μόνον οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ από αύριο οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων επιστρέφουν στα διά ζώσης μαθήματα.

Για την υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία ανακοινώθηκε πως τα μαθήματα στον Δήμο Σερρών σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς θα ξεκινήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή, 18 και 19 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης, αναστέλλεται για το ίδιο χρονικό διάστημα η λειτουργία του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και του Εσπερινού Γυμνασίου Σερρών με λυκειακές τάξεις, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν κατά την αποχώρηση των μαθητών τις νυχτερινές ώρες και τα μαθήματα θα γίνονται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σχολείο κλειστό

Ποια θα παραμείνουν κλειστά

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη έως και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης που υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός.

Όπως αναφέρει η απόφαση της ΠΕ Κεφαλονιάς- Ιθάκης, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στα νησιά μας τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με της μετεωρολογικές προβλέψεις, σε συνδυασμό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται (ανοιχτά παράθυρα, αερισμός των αιθουσών κ.λπ.).

Επίσης κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι σχολικές μονάδες στους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Σαμοθράκης καθώς και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Κω, όπως επίσης οι δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης τα σχολεία όλων βαθμίδων και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά στο δήμο Κιλκίς, στους δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας και Πέλλας , στους δήμους Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού και στον δήμο Κατερίνης στην Πιερία, στους δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας στην Ημαθία, στον δήμο Φλώρινας, Εορδαίας, Γρεβενών και Κοζάνης. Στο Νομό Λάρισας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες στο δήμο Φαρσάλων και Τυρνάβου .

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία στο δήμο Τρικκαίων, Καρδίτσας, Παλαμά και Μουζακίου και στην Μαγνησία στο δήμο Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού καθώς και οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Λαμιέων και Χαλκιδέων. Στην Πελοπόννησο κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ηλείας ενώ στα νησιά βόρειου ανατολικού Αιγαίου, στην Χίο και την Σάμο. Στην Κρήτη κλειστές θα είναι οι σχολικές μονάδες σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Σχολείο με χιόνι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις