Ντελίβερι χιόνι: Πάνω από 80 καταγγελίες, εικόνες που εξοργίζουν

ΕΛΛΑΔΑ

Ντελίβερι χιόνι: Πάνω από 80 καταγγελίες, εικόνες που εξοργίζουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Ντελίβερι χιόνι: Οργή προκάλεσαν οι εικόνες και τα βίντεο με τους ντελίβερι να προσπαθούν να παραδώσουν τις παραγγελίες τους.

17.02.2021 | 20:16

Οργή προκάλεσαν οι εικόνες και τα βίντεο με τους ντελίβερι να προσπαθούν να παραδώσουν τις παραγγελίες τους εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια». Υπήρξαν δε και περιστατικά πτώσεων διανομέων με μηχανάκι την ώρα της δουλειάς εν μέσω χιονόπτωσης, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που αναρτούσαν χρήστες στο twitter εκφράζοντας την ευχή να μην έχει συμβεί κάτι σοβαρό.

Τα μηχανάκια τους «σπινιάρουν» στο οδόστρωμα, ο ένας συνάδελφος βοηθά τον άλλο να διασχίσουν την απαιτούμενη απόσταση πηγαίνοντας από τα πεζοδρόμια, ενώ μάχονται με δυνατούς ανέμους και πυκνή χιονόπτωση.

Χιονοστιβάδα καταγγελιών

Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη για ακόμα μια φορά οι καταγγελίες για απειλές που δέχονταν οι διανομείς από τους εργοδότες τους να δουλέψουν, από χτες πήραν μορφή χιονοστιβάδας. Μέσω του διαδικτύου και ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτές οι καταγγελίες ήρθαν στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές της σελίδας «Κούριερ Ντελίβερι Διανομείς με Δίκυκλο ή Van» στο facebook, υπήρξαν καταγγελίες για επιχειρηματίες ή για προϊσταμένους καταστημάτων στη βόρεια Ελλάδα που απαντούσαν με απειλές ή ειρωνείες στο αίτημα των υπαλλήλων να μην εργαστούν υπό τόσο αντίξοες συνθήκες, όπου οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε παγοδρόμια.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν προτροπές όπου υπήρχε εργοδοτική αυθαιρεσία οι διανομείς να καταφεύγουν στα σωματεία τους ή στην επιθεώρηση εργασίας και να προβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες ενώ δίνονταν και οδηγίες για την ατομική προστασία των εργαζομένων.

«Πατινάζ στους δρόμους σημαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή νεκρός»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κεφαλάς, χαρακτηρίζει στο GRTimes την κατάσταση στην Αθήνα «εγκληματική».

«Τις εικόνες που είδαμε, με διανομείς φορτωμένους με τις παραγγελίες να σέρνουν τα μηχανάκια τους στο χιονιά, ομολογώ ότι δεν τις περιμέναμε. Η κατάσταση στην Αθήνα είναι εγκληματική. Πατινάζ με το μηχανάκι στο οδόστρωμα σημαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή ότι θα υπάρξει νεκρός. Η στάση της κυβέρνησης είναι λάθος. Αφήνουν την κατάσταση στην καλή θέληση των εργοδοτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν ταμείο. Κανονικά, όπως ακινητοποιούνται νταλίκες και κλείνουν σχολεία, έτσι θα έπρεπε να απαγορευτεί και το delivery. Τις επόμενες μέρες, θα εξετάσουμε ποιοι απειλήθηκαν, αν απολύθηκαν και γενικά αν εφάρμοσαν οι εργοδότες τις απειλές τους και θα κινηθούμε αναλόγως. Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά που είδαμε»,  δηλώνει ο κ. Κεφαλάς.

Exit mobile version